Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 30:2022:68 | Sista ansökningsdag: 2022-10-09

Stödassistent till Gruppbostad, Sociala omsorgsförvaltningen

Sociala omsorgsförvaltningen i Borås Stad ansvarar för stadens Funktionshinderverksamhet, Socialpsykiatri samt teamet för kommunal hälso- och sjukvård. Sociala omsorgsförvaltningen driver bland annat gruppboenden för personer med funktionsnedsättning inom LSS.

Din nästa arbetsplats

Vi söker en ny medarbetare till verksamheten Ängsbo i Dalsjöfors, verksamheten kommer under våren 2023 flytta till ett nybyggt boende på Sörmarken i Borås.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med schemalagd arbetstid. Arbetstiderna är förlagda till dag, kväll och helger. Tillträde efter överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Vi söker dig som har kunskap, engagemang och intresse för att arbeta på en gruppbostad för personer med varierande funktionsnedsättningar. Uppdraget som stödassistent innebär att utifrån individens behov, förutsättningar och önskemål, motivera samt stärka hyresgästen i sin vardag både i sin bostad och vid sociala aktiviteter. Du arbetar även med omvårdnadsuppgifter samt sjukvårdsuppgifter på delegation från sjuksköterska. Du kommer att ha ett nära samarbete med övriga stödassistenter på enheten och andra viktiga personer runt brukaren.

Genom att bidra med dina kunskaper och din erfarenhet är du också delaktig i utvecklingen av enhetens verksamhet. Brukaren behov är i centrum och dennes synpunkter ska aktivt tas tillvara. Brukaren ska få stöd i rätten att bestämma över sitt liv och utveckla sina förmågor att leva ett så självständigt liv som möjligt.

Du som söker

Du som söker skall ha Vård- och omsorgsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser det som meriterande att du har erfarenhet från arbete med personer med funktionsvariationer.

Som person är du lugn, har ett gott bemötande och stort tålamod. Du har god förmåga att samarbeta men även förmågan att arbeta självständigt och är lösningsfokuserad. Du behöver ha datorvana samt kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift då dokumentation och en del annan administration som ingår i anställningen sker i datamiljö.

Körkort och tillgång till bil är meriterande men är ej ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Amanda Lohne, enhetschef
Telefon: 033-35 58 68

Borås Stads växel, facklig företrädare
Telefon: 033-35 70 00

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter och goda arbetsvillkor tar du som anställd i Borås stad del av samtliga förmåner som bland annat friskvårdsbidrag, personalklubben Mer Kraft och fria bad i kommunens badanläggningar.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-10-09.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol