Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 24:2022:352 | Sista ansökningsdag: 2022-10-13

Speciallärare på Sjömarkenskolan, Grundskoleförvaltningen

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Din nästa arbetsplats

Sjömarkenskolan är en F-6 skola med ungefär 450 elever. Skolan ligger i ett lugnt område i utkanten av Borås, men har goda bussförbindelser från centrala Borås. Besökare brukar beskriva Sjömarkenskolan som välkomnande. Vi som arbetar här är måna om att alla ska trivas, känna sig trygga och utvecklas.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde den 9 januari 2023.

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten som speciallärare innebär arbete med elever i behov av extra anpassningar och särskilt stöd, främst inom läs och skrivutveckling. Tillsammans med lärarna arbetar du som stöd till elever genom att hitta lösningar i elevernas befintliga undervisningsgrupper och undervisning i mindre grupper eller med enskilda elever. Att bistå vid i resultatuppföljning, analysera kunskapsutveckling, att handleda lärare och ta fram anpassat material är också en del av arbetet. Specialundervisning i engelska och matematik kan förekomma. Du kommer att ingå i skolans stödteam tillsammans med ytterligare en speciallärare och 1-2 lärare.

Du som söker

Vi söker dig som är legitimerad lärare med speciallärarbehörighet inom svenskans språk-, skriv-, och läsutveckling och gärna med kunskap om undervisning i svenska som andraspråk. Du har flera års erfarenhet av arbete som grundskollärare.

Du samarbetar gärna med andra, men arbetar lika bra självständigt. Du är självdriven, trygg och beslutsam. Du har ett positivt förhållningssätt, ser möjligheter och hittar lösningar för att ge eleverna bästa möjliga utbildning under sin tid på Sjömarkenskolan.

Du tycker att arbetet med elever i behov av särskilt stöd är stimulerande och har förmågan att se eleverna i ett helhetsperspektiv. Du är mån om elevers hälsa och välbefinnande i skolan och kan bidra med perspektiv samt utmana i elevhälsoarbetet.

Du har ett gott förhållningssätt till elever, vårdnadshavare och kollegor.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Annika Simfors, rektor
Telefon: 033-35 88 48

Tommi Wärme, facklig företrädare för Lärarförbundet
Telefon: 0729-89 37 54

Anne Pihlo, facklig företrädare för Lärarnas Riksförbund
Telefon: 0768-88 79 69

Läs mer om samt se en film om hur det är att
Arbeta som grundskollärare i Borås Stad.

Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta rekryterande chef.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-10-13.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol