Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 23:2022:67 | Sista ansökningsdag: 2022-10-07

Förskollärare till Sjöbogårdens förskola, Förskoleförvaltningen

Har du ett genuint intresse för barns lärande och utveckling? Letar du efter ett meningsfullt jobb med utvecklingsmöjligheter? Vi skapar förutsättningar för barnens lust att lära och möjlighet att lyckas.

Välkommen att forma framtiden med oss - det livslånga lärandet börjar i förskolan!

Din nästa arbetsplats

Sjöbogårdens förskola är belägen på Sjöbo i Borås Stad i ett mångkulturellt område och är en utav Borås Stads äldre förskolor. Förskolan har närhet till fin natur, Borås djurpark och bibliotek.
Genom Simbaskolan har Sjöbogården ett samarbete med djurparken, där får 5-åringarna möta, sköta om och få kunskap om djuren i parken av en zoo-pedagog och tar sedan med sig sin kunskap tillbaka till förskolan. Där sprider barnen sina erfarenheter med sina yngre kamrater och upplevelserna plockas upp i leken och i skapandemiljöer.

Förskolan har ett separat rum som kallas "språkoteket och matteoteket", vilket är utrustat med språk- och matematikstödjande material som används för pedagogiska samlingar och aktiviteter.
Förskolan har tre avdelningar, en för yngre barn 1-.2,5 år och två avdelningar för äldre barn 2,5-5 är. Avdelningarna arbetar nära varandra och samarbetar mycket. Sjöbogårdens prioriterade område är språkutvecklande arbetet, där barnen får förutsättningar att genom ett medvetet pedagogiskt arbete stärka sin språkinlärning.

På Sjöbogårdens förskola vill vi erbjuda alla barn en verksamhet där nyfikenhet, fantasi och utforskande står i centrum. Vi utgår från barns lek när vi skapar lärmiljöer som erbjuder lärande möten mellan barnen och mellan barn och vuxna. Vi ser barnen som kompetenta och utmanar dem i sitt lärande för att utvecklas vidare utifrån sina förutsättningar. Barngruppens behov och intressen ligger till grunden för planeringen av det dagliga pedagoger.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Utifrån skrivningarna i förskolans läroplan har du som förskollärare ansvar för det pedagogiska innehållet i undervisningen och att leda undervisningen på ett sådant sätt att målen och intentionerna i läroplanen uppfylls. Det innebär att du ansvarar för att planera för vilken undervisning som ska ske, hur den ska genomföras, vad den anknyter till i läroplanen.

Som förskollärare har du ansvar att tillsammans med dina kollegor med inspirerande undervisningssituationer, anpassade lärmiljöer och genom att vara en medvetet närvarande pedagog arbeta aktivt för att främja barnens förmåga att vara delaktiga och utöva inflytande över sin utbildning.

För att kunna lyckas med uppdraget kommer du få pedagogisk utvecklingstid inlagt i schemat där det finns tid för reflektion i arbetslaget, kollegialt lärande samt enskild planering.

Du som söker

Vi söker dig som är utbildad förskollärare. Du har lätt för att samarbeta men kan även arbeta självständigt och vill vara delaktig i att utveckla verksamheten. Du har ett engagerat och positivt förhållningssätt till alla du möter och medverkar därmed till förtroendefulla relationer.

Du ser möjligheterna med att utifrån ett interkulturellt förhållningssätt arbeta i ett mångkulturellt område. Du skapar förutsättningar för hållbar utveckling och begreppen demokrati och inkludering är viktiga i ditt arbete.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Toran Taherkhani, rektor
Telefon: 033-35 87 05

Lärarförbundet, facklig företrädare för Lärarförbundet
Telefon: 033-35 70 00

Inom Förskoleförvaltningen har vi fria pedagogiska luncher, arbetskläder och du som förskollärare har dessutom i genomsnitt fem timmar planeringstid i veckan. Vi erbjuder även utbildad mentor om du är ny inom yrket, samt möjligheter till fortbildning och kollegialt lärande. Läs mer om oss och hur det är att arbeta i förskolan

Inom Borås Stad vill vi skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, goda arbetsvillkor och professionella arbetskamrater erbjuder vi personalförmåner för att du som medarbetare ska trivas och må bra, både fysiskt och psykiskt.
Borås Stad tillämpar även rökfri arbetstid.

Vill du veta mer om våra förmåner kan du läsa vidare på Borås Stads personalförmåner

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-10-07.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol