Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 30:2022:69 | Sista ansökningsdag: 2022-10-14

Handläggare till Överförmyndarenheten, Sociala omsorgsförvaltningen

Sociala omsorgsförvaltningen i Borås Stad ansvarar för kommunens funktionshinderverksamhet, socialpsykiatri-, och hälso- och sjukvårdsinsatser för nämnda målgrupper. Sociala omsorgsförvaltningen är också verkställande förvaltning för Överförmyndarnämnden som är en kommunal tillsynsmyndighet.
Nu söker vi en handläggare till Överförmyndarenheten.

Din nästa arbetsplats

Överförmyndarenheten är belägen i centrala Borås med närhet till både bussar och lunchrestauranger. Du kommer ingå i ett trevligt gäng om 9 personer bestående av handläggare, ekonom, nämndsekreterare och verksamhetschef.
Huvuduppgiften som handläggare är att utöva tillsyn över ställföreträdarnas uppdrag. I ansvarsområdet ingår även att utreda och handlägga ärenden enligt föräldrabalken.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde efter ök.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med tillsyn, utredningar och beslutsfattande i ärenden inom överförmyndarnämndens ansvarsområde. I uppgifterna ingår även granskning av gode mäns, förvaltares och förmyndares löpande verksamhet enligt föräldrabalken. I arbetet ingår även ekonomisk granskning.

Du som söker

Vi söker dig med en juristexamen eller annan juridiskt inriktad kandidatexamen som arbetsgivaren finner lämplig. Det är meriterande för tjänsten om du har erfarenhet av handläggning inom offentlig förvaltning. Då arbetet inbegriper granskning av ekonomisk redovisning ser vi det som positivt om du har erfarenhet av eller på annat sätt har god kunskap om privatekonomisk redovisning.

Eftersom du kommer ha daglig kontakt med människor har du ett förtroendegivande och respektfullt förhållningssätt. Du behöver även vara kommunikativ och ha förmåga att förmedla information på ett lättbegripligt sätt. Därför är det viktigt att du kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift. Du ska kunna arbeta självständigt samt prioritera och fatta beslut. Mycket av arbetet utför du självständigt men eftersom vi även jobbar teambaserat lägger vi stor vikt vid att du kan samarbeta väl.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Rickard Byström, verksamhetschef
Telefon: 0768-88 82 64

Borås Stads växel, facklig företrädare för Vision
Telefon: 033-35 70 00

Borås Stads växel, facklig företrädare för Akavia
Telefon: 033-35 70 00

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter och goda arbetsvillkor erbjuder vi förmåner för att personalen ska trivas och må bra. Du som anställd erbjuds bra personalförmåner i form av friskvårdbidrag, fria bad och besök på friluftsgårdar samt möjligheter att delta i vår personalklubb Merkrafts uppskattade aktiviteter och arrangemang. Som anställd har du även goda möjligheter att förena arbete och privatliv med ett förmånligt flextidsavtal samt möjlighet till semesterväxling.

Vi arbetar med löpande urval och kommer kontinuerligt kalla till intervju.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-10-14.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol