Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 23:2022:69 | Sista ansökningsdag: 2022-10-23

Förskollärare till Marklandsparkens förskola, Förskoleförvaltningen

Har du ett genuint intresse för barns lärande och utveckling? Letar du efter ett meningsfullt jobb med utvecklingsmöjligheter? Vi skapar förutsättningar för barnens lust att lära och möjlighet att lyckas.

Välkommen att forma framtiden med oss - det livslånga lärandet börjar i förskolan!

Din nästa arbetsplats

Lärglädje börjar med dig! Vill du vara med och bidra till likvärdig utbildning, högre måluppfyllelse och inspirera till lustfyllt lärande?

Marklandsparkens förskola är en interkulturell förskola med språk från världens alla hörn. I närområdet finns grönområden, skog, stora lekplatser, aktivitetspark, bibliotek samt en 4H-gård. Marklandsparkens förskola är en viktig mötesplats, där vi utgår från att vi alla är lika värda och vi ser den kulturella mångfalden som en berikande tillgång. Våra barn ska mötas av möjligheter som ger dem en bra start i livet. Vi utgår från Jag vill -Jag får - Jag vågar - Jag kan. Detta ska genomsyra hela vår verksamhet och vara synligt i vår undervisning och i möten med andra människor, såväl barn, vårdnadshavare som kollegor.

På Marklandsparken ges varje barn möjlighet att utforska, uppleva och utmanas genom olika uttryckssätt för att främja det långsiktiga lärandet. Förskolan är byggd i två våningsplan med äldre barn på plan två och yngre barn på plan ett. Vi har en ateljerista i vår stora ateljé och gemensamma bibliotek på båda våningsplanen. De äldre barnen äter i vår restaurang - Jalla Jalla.
Hemvisterna har ett nära samarbete med varandra vilket skapar stöd och bidrar till en känsla av gemenskap.

Vi arbetar i grupper med kollegialt erfarenhetsutbyte som stärker oss i att alltid ha ett professionellt förhållningssätt samt utveckla vår kvalitet. Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla vår förskola i vårt arbete mot gemensamma mål.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Du ansvarar för utbildning och undervisning i en av våra barngrupper. För varje barn skapar du goda förutsättningar och gör en helhet av omsorg, utveckling och lärande. Du tror på det kompetenta barnet, bygger på barnets styrkor och möjliggör hög delaktighet. Du ansvarar också för att tillsammans med förskolans processgrupp utveckla utbildning och undervisning på hela Marklandsparken. Tillsammans kommer ni att leda processer som utvecklar förskolans utbildning, bland annat genom att planera och hålla i grupper med kollegialt lärande.

Du analyserar undervisningen samt leder, coachar och handleder kollegor på ett tydligt och inspirerande sätt. Särskild vikt läggs på förskolans prioriterade område - språkutveckling.
Pedagogisk utvecklingstid och reflektion är viktigt för att utveckla verksamheten. Ett medvetet samarbete på förskolan erbjuder möjligheter till kollegialt lärande och utvecklande erfarenhetsutbyten. Det sker bland annat genom schemalagd utvecklingstid i arbetslaget, individuellt och i tvärgrupper.

Du som söker

Är du den vi söker?

Du är utbildad förskollärare och trygg i din yrkesroll. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet, har förmågan att organisera för utveckling och driva det kollegiala lärandet. Du brinner för språk och kommunikation och har goda kunskaper inom IKT. Du har ett helhetsperspektiv på undervisning, kan forma den röda tråden från 1-6 år, med progression i lärande och miljöer.

Du ser möjligheter med, och har gärna erfarenhet av, att utifrån ett interkulturellt förhållningssätt arbeta i ett mångkulturellt, flerspråkigt område. Du har lätt för att samarbeta men kan även arbeta självständigt. Du har ett professionellt förhållningssätt och arbetar för förtroendefulla relationer.
Du har erfarenhet av och förmåga att utveckla undervisningen inom förskolan och att leda kollegor i utvecklingsarbete. Du har gärna processledarutbildning.

Med andra ord:
Du är en legitimerad förskollärare med kompetens, erfarenhet och vilja att ta dig an ett utmanande utvecklingsuppdrag.

Meriterande om du har kunskaper i TAKK, bildstöd och Före Bornholm.

I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval, vilket betyder att vi kan komma att kalla till intervju innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan redan idag!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Maria Uvenfors, rektor
Telefon: 033-35 33 75

Lärarförbundet, facklig företrädare för Lärarförbundet
Telefon: 033-35 70 00

Inom Förskoleförvaltningen har vi fria pedagogiska luncher, arbetskläder och du som förskollärare har dessutom i genomsnitt fem timmar planeringstid i veckan. Vi erbjuder även utbildad mentor om du är ny inom yrket, samt möjligheter till fortbildning och kollegialt lärande. Läs mer om oss och hur det är att arbeta i förskolan

Inom Borås Stad vill vi skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, goda arbetsvillkor och professionella arbetskamrater erbjuder vi personalförmåner för att du som medarbetare ska trivas och må bra, både fysiskt och psykiskt.
Borås Stad tillämpar även rökfri arbetstid.

Vill du veta mer om våra förmåner kan du läsa vidare på Borås Stads personalförmåner

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-10-23.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol