Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 28:2022:135 | Sista ansökningsdag: 2023-01-08

Legitimerad arbetsterapeut, Vård- och äldreförvaltningen

Vård- och äldreförvaltningen arbetar mot målet att både yngre och äldre invånare som är i behov av vård- och omsorg, hälso- och sjukvård samt förebyggande hälsoinsatser ska ha ett gott liv var dag. Inom förvaltningen arbetar drygt 2 500 medarbetare. Hälso- och sjukvårdsorganisationen består av ca 300 medarbetare som arbetar tvärprofessionellt och teambaserat med patientens bästa i fokus.

Nu söker hemsjukvården i Borås Stad två legitimerade arbetsterapeuter.

Vill du vara en del av en arbetsplats där teamanda och arbetsglädje är viktigt är du varmt välkommen med din ansökan!

Din nästa arbetsplats

Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor där samarbete och professionalism är två viktiga byggstenar. Du utreder, bedömer och genomför arbetsterapeutiska insatser, samt ansvarar för förskrivning och utprovning av hjälpmedel. Du handleder omvårdnadspersonal i olika vårdsituationer, t ex. vid förflyttningar och hantering av hjälpmedel. Som legitimerad yrkesutövare följer även ett ansvar för journalföring av de insatser som planeras, genomförs och utvärderas.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Arbetet utförs i ordinärt boende och/eller på vård- och omsorgsboende. Våra patienters välbefinnande och medbestämmande är alltid en central utgångspunkt i vårt arbete, och att skapa goda relationer är en viktig del i uppdraget. I rollen som arbetsterapeut har du ett nära samarbete med rehabiliteringsassistenter, fysioterapeuter, sjuksköterskor, biståndshandläggare, chefer och omvårdnadspersonal. Dialog med anhöriga är också en naturlig del av din arbetsdag.

Vi arbetar måndag till fredag. Arbetet innebär goda möjligheter för dig att utifrån verksamhetens behov och i dialog med dina kollegor planera och strukturera din arbetsdag. Du har också goda möjligheter att följa resultatet av dina patienters rehabilitering över tid i deras hemmiljö.

Du arbetar aktivt för att förbättra vår verksamhet - hos oss är du med och utvecklar framtidens kommunala hälso- och sjukvård! Just nu arbetar vi med förändrat arbetssätt mot Nära vård, med patientens delaktighet i fokus. Rehabiliteringsprocessen och välfärdsteknik är andra aktuella områden. Utveckling sker också i samverkan med vårdgrannar och andra aktörer, samt genom tvärprofessionella teammöten och kontinuerlig uppföljning av arbetsmiljön för medarbetarna.

Du får en individuellt anpassad introduktion och erbjuds en mentor vid behov.

Om du är nyfiken på hur vi arbetar och vill göra arbetsplatsbesök erbjuder vi möjlighet till detta.

Titta gärna in på vårt Instagramkonto och ta del av vår vardag.

Du som söker

Du är legitimerad arbetsterapeut med behörighet att verka inom svensk hälso- och sjukvård. Tidigare erfarenhet från kommunal verksamhet och hemsjukvård är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom yrket, men även du som är nyutexaminerad är välkommen att söka tjänsten.

Du har vana av IT-baserade journalsystem och kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Då Borås är ett finskt förvaltningsområde är det meriterande om du har kunskaper i finska språket.

Erfarenhet och kunskap inom manuella förflyttningar och förflyttningar med personlyft är meriterande, liksom handledarutbildning.

Du förväntas att självständigt strukturera och organisera dina arbetsuppgifter, likaså att vara flexibel och behjälplig dina kollegor vid behov. Gott samarbete är viktigt för att vår verksamhet ska fungera, och därför söker vi dig som är en genuin lagspelare och drivs av att skapa goda relationer. Du ser det som en självklarhet att samarbeta med andra och har ett kollegialt förhållningssätt. Genom att vara intresserad och skapa förståelse för andra verkar du för ett respektfullt arbetsklimat. Vidare så trivs du med att arbeta lösningsorienterat med en helhetssyn där patienten är i fokus..

För tjänsten krävs B-körkort.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Innan erbjudande om anställning behöver ett utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Charlotta Wirtberg, enhetschef
Telefon: 033-35 52 42

Anneli Nilsson, enhetschef
Telefon: 033-35 58 08

Lena Hendenborn, facklig företrädare för Sveriges Arbetsterapeuter
Telefon: 0766-23 05 15

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, god kollegial gemenskap och goda arbetsvillkor erbjuds du som anställd inom Borås stad flera generösa personalförmåner, exempelvis friskvårdsbidrag, fria bad i kommunens simhallar, förmånscykel och en mängd aktiviteter som personalföreningen MerKraft anordnar.

Vill du vara med och göra skillnad? Välkommen med din ansökan redan idag!

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2023-01-08.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol