Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 23:2022:86 | Sista ansökningsdag: 2022-12-02

Förskollärare till Sandbackens förskola, Förskoleförvaltningen

Har du ett genuint intresse för barns lärande och utveckling? Letar du efter ett meningsfullt jobb med utvecklingsmöjligheter? Vi skapar förutsättningar för barnens lust att lära och möjlighet att lyckas.

Välkommen att forma framtiden med oss - det livslånga lärandet börjar i förskolan!

Din nästa arbetsplats

Välkommen till fantastiska Sandared och Sandbackens förskola! Sandared och vår förskola ligger strax utan för Borås stadskärna och erbjuder en underbar miljö vilken präglas av närhet till naturen, Viraedssjön samt en lugn och härlig atmosfär.

Vill du som förskollärare vara med och forma vår nya helhetsidé - vision på Sandbackens förskola? Vill du vara med och arbeta fram en professionell lärandekultur? Vill du som förskollärare ingå i vår processgrupp? Här har du som förskollärare en unik chans att få vara med och forma tankar, idéer och leda nästa steg i vårt utvecklingsarbete. Sandbackens förskola är idag en förskola som tidigare bestod av två enheter. Från och med augusti 2022 är vi nu en enhet, med 8 hemvister. Vår förskola består övervägande av utbildade förskollärare.

Sandbackens förskola präglas av ett professionellt, varmt och ödmjukt arbetsklimat vi värderar samarbete och gott bemötande högt. På vår förskola är det viktigt med engagerade förskollärare där det är givet att delta via olika nätverk för kollegialt lärande där vi lär vi av och med varandra för att skapa en förskola med ett gemensamt förhållningssätt kring kvalitet och utveckling. Unikum är vår lärplattform och vår utgångspunkt för dokumentation, systematik för att belysa vår undervisning och utbildning.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Sandbackens förskola ingår sedan några år tillbaka ett samarbete med Göteborgsuniversitet i ett forskningsprojekt med fokus på Lekresponsivt arbetssätt för att bland annat knyta an forskning nära vår verksamhet. Forskningen har bland annat resulterat i en bok som våra pedagoger är medförfattare till. Unikum är vår lärplattform och vår utgångspunkt för dokumentation, systematik för att belysa vår undervisning och utbildning. Vår Förvaltning består även av bra stöd- och utvecklingsfunktioner vilket innebär att du som förskollärare kan erbjudas goda möjlighet till utveckling i din roll via olika kompetensutveckling.

Vi söker nu dig som vill ingå i vår processgrupp och leda det kollegiala lärande tillsammans med övriga procesledare och rektor. Du är en förskollärare som känner att du vill ta nästa steg i ett utvecklingsarbete. Du kommer också ingå i ett arbetslag med sedvanliga arbetsuppgifter så som planera, genomföra, dokumentera och analysera undervisningen med utgångspunkt i barnens intresse och behov. Du erhåller generöst med pedagogisk utvecklingstid och regelbundna kvalitetsdialoger med rektor. Som förskollärare har du ansvar både enskilt, tillsammans med arbetslaget och rektor för undervisningen och utbildningen.

Du som söker

För att lyckas i din roll som förskollärare som vi nu söker, tror vi att du har några års arbetslivserfarenhet samt genomgått processledarutbildningen eller motsvarande. Gärna erfarenhet av tidigare utvecklingsarbete eller processledning. Har ett prestigelöst, ödmjukt förhållningssätt och ser det kollegiala lärandet som navet för att lyckas med undervisningen och utbildningen tillsammans med barnen.

Förskollärarlegitimation är ett krav.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Jennie Malm, rektor
Telefon: 0734- 15 32 64

Lärarförbundet, facklig företrädare för Lärarförbundet
Telefon: 033-35 70 00

Inom Förskoleförvaltningen har vi fria pedagogiska luncher, arbetskläder och du som förskollärare har dessutom i genomsnitt fem timmar planeringstid i veckan. Vi erbjuder även utbildad mentor om du är ny inom yrket, samt möjligheter till fortbildning och kollegialt lärande. Läs mer om oss och hur det är att arbeta i förskolan

Inom Borås Stad vill vi skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, goda arbetsvillkor och professionella arbetskamrater erbjuder vi personalförmåner för att du som medarbetare ska trivas och må bra, både fysiskt och psykiskt. Borås Stad tillämpar även rökfri arbetstid.

Vill du veta mer om våra förmåner kan du läsa vidare på Borås Stads personalförmåner

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-12-02.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol