Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Ansökningswebben är för tillfället inte tillgänglig

Servicekontoret utför tekniska och administrativa tjänster till förvaltningar och bolag i Borås Stad. I vår verksamhet finns allt från anläggnings- och verkstadsarbeten till dataservice, bygg- och fastighetsservice, löne- och redovisningsservice samt telefonservice och växel. Servicekontoret har ingen kommunal budgettilldelning, utan arbetar under företagsliknande former enligt en modell med beställare och utförare, Servicekontoret är utförare. Omkring 350 personer arbetar på Servicekontoret. På Borås Stads hemsida kan du läsa mer om vår förvaltning.

Vi söker dig som vill vikariera som kommunikatör hos oss från 1 mars 2023 och ett år framåt.

Din nästa arbetsplats

Som förvaltningens kommunikatör kommer du främst att arbeta operativt med kommunikation, både inom förvaltningen och ut mot andra förvaltningar och bolag. Det innebär att du kommer att vara inblandad i många olika kommunikationsinsatser på förvaltningen.

Organisatoriskt är tjänsten placerad på personalenheten, en stabsenhet för personaladministration, HR, nämndadministration, kvalitets- och miljösamordning och kommunikation. På avdelningen Dataservice arbetar också en digital kommunikatör och tjänsten förutsätter ett utvecklande samarbete mellan de båda funktionerna.

Din anställning

Anställningsform: Vikariat på heltid. Vikariat 2023-03-01 till 2024-02-29

Dina arbetsuppgifter

Du arbetar med att upprätta kommunikationsplaner och koppla dem till lämpliga kommunikationsinsatser. Du kommer att vara redaktör för våra publikationer, Servicebladet och personalinformationen ViPS (Vi på Servicekontoret). Löpande arbete med innehåll, publicering och utveckling av Servicekontorets intranät, websidor och andra digitala kanaler ingår också tillsammans med ansvar för förvaltningens kriskommunikation.

Du kommer att skriva egna texter och pressmeddelanden men även vara stöttande med redigering och förbättring av andras texter. Du finns med i Borås Stads nätverk för kommunikatörer där du även samarbetar med stadens centrala kommunikationsavdelning.

Du som söker

Du har högskoleutbildning inom kommunikation/information eller KY-utbildning inom kommunikation/information (alternativt arbetserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig). Vi ser att du har minst ett par års erfarenhet av de aktuella arbetsuppgifterna.

Som kommunikatör har du ett stort samhällsintresse och ditt arbete med många olika typer av kommunikationsinsatser bidrar till verksamhetens resultat. Du är en skicklig skribent med god form- och språkkänsla och har förmågan att strukturera information och hitta kärnan i komplexa sammanhang. Du har erfarenhet av digital kommunikation och publiceringsverktyg för webb. Du har förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Du kan arbeta i In Design och Photoshop.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Carina Andersson, avdelningschef
Telefon: 033-35 81 92

Jesper Wasling, facklig företrädare för DIK
Telefon: 0734-32 74 38

I Borås stad arbetar vi aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö, vi erbjuder olika former av friskvård och tillämpar rökfri arbetstid.

Välkommen med din ansökan!

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-12-07.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol