Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 24:2022:448 | Sista ansökningsdag: 2022-12-04

HR-specialist, Grundskoleförvaltningen

Är du HR-specialist och vill tillhöra ett riktigt vasst HR-team så kan detta vara tjänsten för dig!

Har du erfarenhet av HR-arbete och tycker om att stötta och coacha chefer så kan detta vara tjänsten för dig. Vi erbjuder ett kreativt, självständigt och utmanande arbete. Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Din nästa arbetsplats

Grundskoleförvaltningen arbetar med utbildning inom grundskolan, grundsärskolan samt med fritidsverksamhet och elevhälsa. Inom organisationen finns även ansvar för kost, lokalvård och vaktmästeri. I Borås finns det 39 kommunala grundskolor och två grundsärskolor med 12 400 elever och 2800 medarbetare. Grundskoleförvaltningens HR-organisation består av HR-chef, fem HR-specialister och en HR-administratör och alla är en viktig del för att fortsätta utveckla stadens skolor och skolresultat.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde den 2 februari 2023 eller enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Uppdraget innebär att arbeta proaktivt, konsultativt och coachande i olika personalfrågor och processer såsom arbetsrätt, rehabilitering, arbetsmiljö och lönebildning. I rollen är du knuten till våra rektorer/enhetschefer och verksamhetschefer. Ditt uppdrag är att ge råd och stöd inom hela HR-området.

Utöver det dagliga, operativa arbetet deltar du även i verksamhetsledningar, förhandlingar och samverkansgrupper samt arbetar strategiskt med olika HR-frågor. Som HR-specialist på Grundskoleförvaltningen har du förmånen att fördjupa dig och även arbeta strategiskt med något av områdena inom HR, till exempel inom lönebildning, arbetsrätt eller arbetsmiljö.

Du ingår i kommunens nätverk för HR-specialister och samarbetar med centrala funktioner när det gäller personalfrågor. Därutöver får du fortlöpande kompetensutveckling tillsammans med andra HR-specialister inom det pedagogiska klustret.

Du som söker

Vi söker dig med universitets- eller högskoleutbildning inom PA/HR-området. Du har erfarenhet och kunskap inom arbetsrätt, rehabilitering och arbetsmiljöfrågor. Har du dessutom arbetat mer specialiserat inom delar av HR-området kan det vara värdefullt. Har du ett intresse för statistik och analys och har arbetat med Excel på ett kvalificerat sätt är det meriterande.

Du har lätt för att skapa goda relationer, är engagerad, noggrann, strukturerad och ansvarstagande. Som person är du också nytänkande och kreativ. Du har förmåga att driva egna processer framåt och uttrycker dig väl i tal och skrift. Du trivs med att vara ett stöd för andra och har ett konsultativt och professionellt förhållningssätt. I rollen som HR-specialist hos oss krävs det att du är en analytisk, trygg och prestigelös lagspelare som tycker att arbetet skall vara roligt.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Yvonne Vedin, HR-chef
Telefon: 033-35 52 09

Hitesh Vithlani, facklig företrädare för Vision
Telefon: 033-35 37 89

Meddelande till alla bemannings- och rekryteringsföretag: Inför varje rekrytering tar Borås Stad ställning till rekryteringskanaler. Därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Tack!

Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta rekryterande chef.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-12-04.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol