Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 031:2022:35 | Sista ansökningsdag: 2022-12-09

Informationssäkerhetsansvarig till Strategisk IT, Stadsledningskansliet

Som informationssäkerhetsansvarig kommer du ha det övergripande och samordnande ansvaret för kommunens informationssäkerhetsarbete. Är du den vi söker?

Din nästa arbetsplats

Du kommer att arbeta på enheten Strategisk IT, som ingår i avdelningen för Ekonomistyrning inom Stadsledningskansliet. Strategisk IT är en beställarfunktion för IT och på enheten finns sju medarbetare som arbetar med digitalisering och strategisk IT-styrning.
På Stadsledningskansliet sitter vi centralt i Borås med närhet till Borås Centralstation och Resecentrum.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

I rollen som informationssäkerhetsansvarig kommer du att leda, vidareutveckla och förvalta kommunens ledningssystem för informationssäkerhet. Du leder samt deltar i olika projekt och utredningar inom informationssäkerhetsområdet och arbetet är utåtriktat med information, workshops och utbildning kring informationssäkerhet. Du ger stöd och råd till verksamheterna ur ett brett informationssäkerhetsperspektiv och bidrar vid implementering av kommunens policys, riktlinjer och andra styrande dokument för säker informationshantering. I din roll arbetar du självständigt men också i samarbete med medarbetare inom kommunens olika verksamhetsområden samt dataskyddsombud.

Du som söker

För att lyckas i rollen som informationssäkerhetsansvarig är du en god kommunikatör som skapar engagemang och samarbete. Du har relevant akademisk examen inom exempelvis informationssäkerhet eller systemvetenskap, alternativt erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser också att du har erfarenhet av liknande arbete inom området informationssäkerhet och en djup förståelse för vilka krav som bör ställas för säker informationshantering. Du har också god kännedom om informationssäkerhet enligt ISO 27000-serien eller motsvarande.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi ser också att du med fördel har erfarenhet av att skapa säkerhetsorganisationer med tillhörande metoder samt att förvalta ledningssystem för informationssäkerhet i enlighet med informationssäkerhetspolicy.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Susanne borssen Josefsson, enhetschef
Telefon: 033353025

Kristina Nyberg Smahel, facklig företrädare för Vision
Telefon: 033358047

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. För denna säkerhetsklassificiering krävs ett svenskt medborgarskap.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-12-09.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol