Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 24:2022:449 | Sista ansökningsdag: 2022-12-02

Speciallärare på Björkhöjdskolan F-6, Grundskoleförvaltningen

Vill du vara med att bygga upp vår nya Björkhöjdskola?

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Din nästa arbetsplats

Björkhöjdskolan är en alldeles ny skola. Den ligger i ett lugnt område med skog och natur alldeles inpå knuten. Våra lokaler är rymliga, fräscha och ändamålsenliga. Vi har idag cirka 40 engagerade pedagoger som ansvarar för att skapa en trygg och varm atmosfär i förskoleklasserna, årskurs 1-4 samt på fritidshemmen. De närmaste åren kommer vi tillsammans med högstadiet att bygga upp skolan till en komplett F-9 skola. Tillsammans har vi ett gemensamt mål att vara den bästa skolan för våra elever.

Skolledningen består av rektor och biträdande rektor. Vårt elevhälsoteam består av skolledningen, specialpedagog, kurator, skolsköterska och skolpsykolog.

Skolan har ett tydligt fokus på elevernas lärande och höga förväntningar på såväl elevernas förmåga som på personalens arbete för att möjliggöra att eleverna lyckas. Skolkulturen präglas av höga ambitioner, professionalitet och yrkesstolthet.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde den 20 februari 2023.

Dina arbetsuppgifter

Då vår målsättning är att alla elever ska utvecklas utifrån sina individuella behov ska du som speciallärare skaffa dig god kännedom om våra elever. I samarbete med övriga kollegor ska du med din speciallärarkompetens kunna undervisa eleverna enskilt eller i grupp. Tillsammans med klassföreståndare och vårdnadshavare ansvarar du för upprättande av individuella utvecklingsplaner och skriftliga omdömen. Du ska också tillsammans med skolans specialpedagog kunna upprätta och följa upp elevers åtgärdsprogram.

Meriterande är om du har erfarenhet av att genomföra Lexplore.

Du som söker

Vi söker dig som är legitimerad lärare med speciallärarbehörighet.
Du behöver ha god kunskap och erfarenhet av att arbeta med elever inom NPF samt erfarenhet av tydlig pedagogik och lågaffektivt bemötande. Du ska också ha erfarenhet av att kunna samarbeta med andra pedagoger i det dagliga pedagogiska arbetet. Du kommer att arbeta med en hel del dokumentation vilket kräver god datavana och goda kunskaper i det svenska språket.

I ditt arbete som speciallärare möter du regelbundet vårdnadshavare och ibland andra kontakter kring eleverna. Det är därför viktigt att du har ett professionellt bemötande samt god förmåga att skapa, utveckla och bibehålla goda relationer.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Andrea Roy, rektor
Telefon: 033-358769

Tommi Wärme, facklig företrädare för Lärarförbundet
Telefon: 0729-89 37 54

Läs mer om samt se en film om hur det är att
Arbeta som grundskollärare i Borås Stad.

Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta rekryterande chef.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-12-02.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol