Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 30:2022:92 | Sista ansökningsdag: 2022-12-04

Kvalitet- och utvecklingschef, Sociala omsorgsförvaltningen

Sociala omsorgsförvaltningen i Borås Stad ansvarar för kommunens funktionshinderverksamhet, socialpsykiatri-, och hälso- och sjukvårdsinsatser för nämnda målgrupper. Förvaltningen har cirka 1000 anställda och 45 chefer. Vi är inne i en spännande fas där utvecklings- och förändringsarbete har ett stort fokus med syfte att förbättra kvaliteten för de vi finns till för.

Din nästa arbetsplats

Förvaltningen befinner sig på en förändringsresa mot framtidens socialtjänst. Det blir allt svårare att hitta kompetent personal samtidigt som välfärdens behov växer och resurserna minskar.

Utvecklingsfrågorna är ett av våra största fokusområden framåt, förvaltningen behöver hitta nya kreativa arbetssätt som använder resurser mer effektivt. Du behöver leda dina medarbetare utifrån tillitsbaserad styrning som innebär att bygga relationer, sätta helheten före delarna och följa upp.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med tillträde under januari 2023 eller efter överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Rollen innebär att leda och driva förvaltningens kvalitets- och utvecklingsarbete på såväl strategisk som operativ nivå. Till din hjälp har du ca 13 kompetenta medarbetare som är specialister inom sina respektive områden och som har till uppgift att stödja, utveckla, följa upp, utvärdera och granska pågående verksamhet. Rollen är bred med många olika kompetenser och funktioner på din enhet så det är viktigt att du trivs som generalist.

Som chef har du direkt personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar. Du arbetar utifrån en helhetssyn och fattar självständiga beslut inom ditt verksamhetsområde. Du har ett nära samarbete med förvaltningens verksamhetschefer och är ett konsultativt stöd genom de medarbetare som finns på din avdelning.

Du kommer vara en aktiv del av förvaltningens ledningsgrupp tillsammans med förvaltningens verksamhets- samt stödchefer. Du agerar som ledningsstöd till förvaltningschefen som du rapporterar till. Dina närmsta kollegor är övriga stödchefer: HR-chef, ekonomichef och chef för gemensam administration samt att du ingår i nätverk med andra kvalitet- och utvecklingschefer i staden.
I ditt arbete ingår att leda olika utvecklingsprocesser och utredningsuppdrag både självständigt och i samarbete med andra. I arbetet ingår även att medverka i tillsynsärenden och i ärenden inför den politiska nämnden. Du är ansvarig för avtalet med externa utförare av bostad med särskild service.

Du som söker

För att kunna stötta och utveckla teamet såväl som verksamheten behöver du ha relevant chefs- eller ledarerfarenhet samt en akademisk examen som arbetsgivaren bedömer som lämplig. Du har erfarenhet från socialtjänst och kunskap om lagar och föreskrifter som reglerar kvalitet i verksamheten. Du har god kunskap om kvalitetsledningssystem och utvecklingsprocesser.

Som person är du systematisk och strukturerad och har servicekänsla. Du bygger relationer till andra och använder din samarbetsförmåga för att komma vidare i komplexa utmaningar. Du motiveras av att få möjlighet att driva utvecklingsarbetet framåt och har ett mål- och resultatinriktat förhållningssätt. Du är en problemlösare med hög analytisk förmåga där du kan sätta dig in i detaljer och samtidigt kunna förklara och tydliggöra komplexa frågeställningar och samband.

Som chef har du förmågan att skapa tillit, motivation, engagemang och delaktighet och kan på ett pedagogiskt sätt tydliggöra övergripande mål, visioner och förväntningar kring ditt och enhetens uppdrag. Du är modig och trygg som ledare, inspirerar till nytänkande och skapar möjlighet för andra att ta ansvar och vara med och påverka beslut. Du är inte rädd för att utmana chefer och medarbetare i att verkligen tänka nytt och leda oss från tanke till handling.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Magnus Stenmark, förvaltningschef
Telefon: 033-35 58 18

Borås Stads växel, facklig företrädare
Telefon: 033-35 70 00

Förutom ett meningsfullt arbete får du som chef i Borås Stad också ta del av ett gediget chefsutvecklingsprogram som ger dig som är ny chef i Borås Stad goda förutsättningar för ditt uppdrag. Som chef får du även tillgång till olika forum för dialog och stöd i ditt ledarskap. Borås Stad erbjuder också ett generöst flextidsavtal, semesterväxling och flera andra fina förmåner.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-12-04.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol