Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 2522:2022:28 | Sista ansökningsdag: 2022-12-04

Projektledare till Centrum för ungas entreprenörskap, Almåsgymnasiet

Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.

Din nästa arbetsplats

Centrum för ungas entreprenörskap är ett initiativ för att skapa bryggor mellan skola och externa samarbetspartners inom näringsliv och offentlig sektor. Näringslivets roll och nätverk är avgörande för att stödja en utveckling av ungas entreprenörskap i bred mening, och öppnar nya möjligheter för det som väntar under och efter avslutade studier.

Centrum för ungas entreprenörskap är en nystartad verksamhet med målsättningen att hjälpa ungdomar i gymnasieålder att aktivt agera för sin framtid, ta eget ansvar för sina livsval och stärka deras välmående genom att motivera och coacha dem till nya insikter, kunskaper och handlingar. Detta sker genom att ge dem kunskap, verktyg och nätverk för att själva bidra till en positiv samhällsutveckling.

Projektledarens arbetsplats kommer att vara placerad på Almåsgymnasiet.
Almåsgymnasiet erbjuder utbildningar där kreativitet och entreprenörskap formar elevernas framtid. Skolans klimat präglas av gott samarbete mellan olika professioner, som alla sätter elevens lärande och framgång i centrum.

Vill du vara med och göra skillnad genom att skapa förutsättningar för våra ungdomars framgång? Då kan du vara vår nya kollega!

Skolan ligger i centrala Borås med närhet till Resecentrum för dig som pendlar med tåg eller buss.

Ytterligare information om skolans verksamhet finner du på Almåsgymnasiets hemsida.

Din anställning

Anställningsform: Projektanställning på deltid. Tillträde januari 2023 eller enligt överenskommelse. Till 2024-12-31 (möjlighet till förlängning)

Dina arbetsuppgifter

Projektledarens uppgift initialt blir att utveckla nätverk tillsammans med representanter från näringsliv, organisationer och kommunala förvaltningar med målsättningen att utifrån ungdomars behov kartlägga resurser och idéer och möjligheter till samverkan.

Du har stor frihet att utforma organisation, rutiner och arbetsformer. Uppdraget inbjuder till stor kreativitet där inslag som nätverk, rådgivning, mentorskap, utbildningar, seminarier och events, med mera bildar en grund för verksamheten.

Som projektledare ansvarar du för projektets budget, organisation, planering, genomförande, utvärdering och analys.

Då tjänsten placeras på Almåsgymnasiet blir skolans gymnasiechef din närmaste chef.

Heltidstjänst kan erbjudas i kombination med andra uppdrag beroende på den sökandes kompetens och verksamhetens behov.

Du som söker

För att arbeta som projektledare för Centrum för ungas entreprenörskap behöver du ha både relevant utbildning och dokumenterad erfarenhet av arbete med uppställda mål avseende tidsplaner, utförande, samt kvalitet- och ekonomiuppföljning.

Som projektledare behöver du utgå från ditt befintliga nätverk, vara utåtriktad och ha en välutvecklad förmåga att entusiasmera nya medaktörer. Du behöver kunna arbeta självständigt, vara strukturerad, lösningsfokuserad och se möjligheter i nya utmaningar.

Eftersom ditt arbete fokuseras på framtidsmöjligheter för ungdomar i gymnasieåldern är det viktigt att du har ett tydligt ledarskap, där du engagerar och utmanar ungdomar, är kreativ och har ett gott bemötande. Du skapar och upprätthåller positiva relationer, är strukturerad, tydlig och uppmärksam på elevers olika förutsättningar.

Du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter, identifierar utvecklingsområden och bidrar själv till lösningen genom idéer, initiativ och flexibilitet. Du uttrycker en positiv attityd och handlar i enlighet med fattade beslut för hela verksamhetens bästa.

Du är väl förtrogen med digital teknik och använder dig av det som ett naturligt redskap i ditt arbete.

Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning inom gymnasieskolan. Beställ gärna ett utdrag i samband med att du ansöker om denna tjänst. Blanketten hittar du via polisen.se.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Enikö Mihai, gymnasiechef
Telefon: 0768 - 88 77 90

Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.
 
Läs mer om Borås Stads personalförmåner: Borås Stads personalförmåner
 
Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås: Bildningsstaden Borås
 
Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
 
Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-12-04.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol