Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 23:2022:103 | Sista ansökningsdag: 2022-12-04

Förskollärare till Skattkistans förskola, Förskoleförvaltningen

Har du ett genuint intresse för barns lärande och utveckling? Letar du efter ett meningsfullt jobb med utvecklingsmöjligheter? Vi skapar förutsättningar för barnens lust att lära och möjlighet att lyckas.

Välkommen att forma framtiden med oss - det livslånga lärandet börjar i förskolan!

Din nästa arbetsplats

Välkommen att bli en av oss på Skattkistans förskola! Skattkistans förskola består av fem avdelningar och miljön vid förskolan erbjuder närhet till naturen där vi har skogen in på knuten som inbjuder till spännande undervisningstillfällen och upplevelser.

Att arbeta med barns språkutveckling är något vi brinner för och alltid arbetar målinriktat kring. Förskolan har ett språkutvecklande arbetssätt, vilket är en förutsättning då förskolan ligger i ett mångkulturellt område.

Vårt prioriterade område just nu är lärmiljöer med inriktning på pedagogens roll i lärmiljön. Skattkistans förskola deltar i en forskningsstudie som leds av en doktorand från Göteborgs universitet med fokus på lekresponsiv undervisning, i en flerspråkig förskola, genom kollegialt lärande i form av pedagogiska diskussioner/samtal.

Skattkistans förskola utmärker sig med ett professionellt och varmt klimat i kollegiet där vi värnar om varandra, har ett gott samarbete i hela huset och ser allas kompetenser som en tillgång i arbetet med barnen. Vi lär ständigt av och med varandra och har alltid barnets bästa som utgångspunkt. Ett gott förhållningssätt och bemötande mot barn, vårdnadshavare och varandra är vårt signum.

Vill du som förskollärare vara med och lära nytt och kanske ingå i vår processgrupp? Här har du som förskollärare möjlighet att eventuellt vara med och forma vårt fortsatta utvecklingsarbete i vår processgrupp. Detta är dock inget krav för att söka tjänsten.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde 2023-01-09 eller enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Som förskollärare ansvarar du tillsammans med ditt arbetslag för att arbeta målinriktat, planera, genomföra, analysera och utvärdera undervisningen enligt våra styrdokument. Mycket av detta arbete sker genom vår lärplattform Unikum. Tillsammans skapar vi goda förutsättningar för varje barn och formar en helhet av omsorg, utveckling och lärande.

Vår Förvaltning består av bra stöd- och utvecklingsfunktioner, vilket innebär att du som förskollärare kan erbjudas stora möjligheter till utveckling genom god kompetensutveckling.

Du som söker

Är du den vi söker?

Du är utbildad och legitimerad förskollärare som har ett stort intresse för att arbeta med barn från olika kulturer och med annat modersmål än svenska.
Du är engagerad och har ett professionellt förhållningssätt till alla du möter och medverkar därmed till förtroendefulla relationer och ett gott samarbete med barn, vårdnadshavare och kollegor.
Du har goda kunskaper kring lek och är intresserad av att utvecklas utifrån tankar kring Lekresponsiv undervisning.
Du ser det systematiska kvalitetsarbetet som en förutsättning för att säkerställa en god kvalitet på undervisningen.
Du ser samarbete mellan avdelningarna som en självklarhet och arbetar för en vi-känsla på hela förskolan.
Du skapar förutsättningar för hållbar utveckling och begrepp som undervisning, demokrati och inkludering är viktiga i ditt arbete.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av utvecklingsarbete och meriterande är en processledarutbildning.

Du som inte fått ut din legitimation eller tar din examen under hösten är också varmt välkommen att söka tjänsten. Till dess att du kan uppvisa legitimation är anställningen tidsbegränsad.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Catharina Lidstedt Berglund, rektor
Telefon: 033-35 87 02

Lärarförbundet, facklig företrädare för Lärarförbundet
Telefon: 033-35 70 00

Inom Förskoleförvaltningen har vi fria pedagogiska luncher, arbetskläder och du som förskollärare har dessutom i genomsnitt fem timmar planeringstid i veckan. Vi erbjuder även utbildad mentor om du är ny inom yrket, samt möjligheter till fortbildning och kollegialt lärande. Läs mer om oss och hur det är att arbeta i förskolan

Inom Borås Stad vill vi skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, goda arbetsvillkor och professionella arbetskamrater erbjuder vi personalförmåner för att du som medarbetare ska trivas och må bra, både fysiskt och psykiskt.
Borås Stad tillämpar även rökfri arbetstid.

Vill du veta mer om våra förmåner kan du läsa vidare på Borås Stads personalförmåner

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-12-04.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol