Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 24:2022:458 | Sista ansökningsdag: 2022-12-07

Lärare svenska på Dalsjöskolan 7-9, Grundskoleförvaltningen

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Din nästa arbetsplats

Dalsjöskolan ligger strax utanför Borås och är en 4-9 skola med cirka 600 elever. Skolan är fördelad på två skolenheter, 4-6 och 7-9. Dalsjöskolan är en arbetsplats med positiv atmosfär där vi arbetar tillsammans utifrån aktuell forskning. På skolan finns också en kommungemensam särskild undervisningsgrupp (KSU-grupp).

Våra elever kommer dels från Dalsjöfors centralort, och dels från mindre orter runt Dalsjöfors. Personalen samverkar i strävan att varje elev ska ges bästa möjlighet att lyckas. Trygghet och trivsel är en självklarhet för såväl elev som personal.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde den 9 januari 2023 eller enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer i huvudsak att undervisa Svenska åk 7-9 men utifrån din behörighet kommer du även undervisa i ytterligare ett ämne. I ditt arbete ingår planering, genomförande och utvärdering av undervisning. I tjänsten kan även mentorskap för en klass ingå. Du kommer ingå i lärarlag, där tillfällen finns att reflektera över ditt arbete och få stöd vid behov samt lösa utmaningar tillsammans.

På skolan finns även ett väl fungerande elevhälsoteam som består av specialpedagog, skolsköterska, skolpsykolog och kurator som arbetar förebyggande med ett nära samarbete till medarbetarna.

Du som söker

Vi söker dig som är legitimerad lärare och behörig att undervisa huvudsakligen i svenska i årskurs 7-9 men önskvärt är även behörighet i ytterligare ett ämne. Du gillar att vara lärare, att möta unga och vuxna med olika bakgrund och förutsättningar. Du visar goda ledaregenskaper och skapar trygghet, ordning och struktur i klassrummet genom ett professionellt och positivt förhållningssätt som bidrar till elevernas utveckling inom ämnena. Du arbetar för att skapa en trygg och tillåtande lärmiljö med ett förhållningssätt som stämmer överens med skolans värdegrund. Du har lätt för att skapa och behålla goda relationer med elever, lärare och vårdnadshavare.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Maria Persson, rektor
Telefon: 033-35 87 25

Tommi Wärme, facklig företrädare för Lärarförbundet
Telefon: 0729-89 37 54

Anne Pihlo, facklig företrädare för Lärarnas Riksförbund
Telefon: 0768-88 79 69

Läs mer om samt se en film om hur det är att
Arbeta som grundskollärare i Borås Stad.

Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta rekryterande chef.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-12-07.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol