Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 23:2022:104 | Sista ansökningsdag: 2022-12-04

Förskollärare till Dannike samt Äspereds förskolor, Förskoleförvaltningen

Har du ett genuint intresse för barns lärande och utveckling? Letar du efter ett meningsfullt jobb med utvecklingsmöjligheter? Vi skapar förutsättningar för barnens lust att lära och möjlighet att lyckas.

Välkommen att forma framtiden med oss - det livslånga lärandet börjar i förskolan!

Din nästa arbetsplats

Välkommen att söka till Dannike förskola och/eller Äsperedsgårdens förskola som ligger integrerat med F-6 skolan samt idrottshall i ett naturskönt och lugnt område på landet ca 2 mil utanför Borås. Den natursköna omgivningen och idrottshallen ger barnen goda möjligheter att röra sig och lära om natur och miljö!

På Dannike förskola och Äsperedsgården vill vi att alla ska känna sig välkomna och trygga. Vi vill lägga grunden till det livslånga lärandet genom att erbjuda en trygg miljö där barnen genom lek får möjlighet att utvecklas. Värdegrunden har vi med oss i allt vi gör på förskolan och vårt arbetssätt utgår från allas lika värde. På vår förskola har vi ett tillåtande förhållningssätt vilket innebär att barnens inflytande står i fokus. Alla som arbetar på förskolan är viktiga bärare av den gemensamma framtagna värdegrunden. Vår barnsyn utgår från att alla barn kan, vårt uppdrag är att utmana och uppmuntra varje barn att söka ny kunskap och erfarenhet. Undervisningen ska vara variationsrik, lustfylld och utgår från förskolans läroplan Lpfö-18.

Vi lägger stor vikt vid språkutveckling och tar tillvara alla stunder som ges för det goda samtalet.
Vi skapar samsyn i olika begrepp, utvecklar det kollegiala lärandet genom att läsa gemensam litteratur, utbyta tankar, idéer och erfarenheter. Detta gör vi till viss del genom våra Pedagogiska Forum, ett forum för samtal och diskussioner där pedagogiken får ta plats.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde januari 2023 eller enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Nu söker vi dig förskollärare som vill vara med och utveckla vår förskola vidare genom ett engagemang som skapar förutsättningar för barnens lust att lära och möjlighet att lyckas!

Som förskollärare är det viktigt att vara väl insatt i vad uppdraget innebär så som att vara ansvarig för att planera, genomföra och dokumentera verksamheten utifrån förskolans styrdokument samt skapa en trygg och lärorik miljö där barnen, deras lärande och utveckling står i centrum. Du har ansvar både enskilt och tillsammans med arbetslaget för den pedagogiska verksamheten.

Du som söker

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och som med stort engagemang vill vara med och ge våra barn bästa möjliga pedagogiska start i det livslånga lärandet. Oavsett om du är nyexaminerad eller har arbetat länge är du varmt välkommen att söka tjänsten hos oss.

Skriv vilken förskola du är intresserad av i din ansökan, vi söker en förskollärare till respektive förskola i Dannike och Äspered.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Veronica Hullegård, rektor
Telefon: 0768-88 54 40

Lärarförbundet, facklig företrädare för Lärarförbundet
Telefon: 033-35 70 00

Inom Förskoleförvaltningen har vi fria pedagogiska luncher, arbetskläder och du som förskollärare har dessutom i genomsnitt fem timmar planeringstid i veckan. Vi erbjuder även utbildad mentor om du är ny inom yrket, samt möjligheter till fortbildning och kollegialt lärande. Läs mer om oss och hur det är att arbeta i förskolan

Inom Borås Stad vill vi skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, goda arbetsvillkor och professionella arbetskamrater erbjuder vi personalförmåner för att du som medarbetare ska trivas och må bra, både fysiskt och psykiskt.
Borås Stad tillämpar även rökfri arbetstid.

Vill du veta mer om våra förmåner kan du läsa vidare på Borås Stads personalförmåner

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-12-04.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol