Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 22:2022:21 | Sista ansökningsdag: 2022-12-11

Museitekniker till Borås Konstmuseum, Kulturförvaltningen

Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv.

Boras Konstmuseum är beläget i Kulturhuset vid P A Halls Terrass i Borås. Byggnaden inrymmer förutom Konstmuseet även Boras Stadsteater, Stadsbiblioteket och kulturadministration.

Din nästa arbetsplats

Borås Konstmuseum är ett nationellt framträdande museum och regionens största konstmuseum utanför storstadsområdet, museet är profilerat mot samtidskonst, rörlig bild och foto. Museet äger och förvaltar en stor konstsamling som omfattar verk från tidigt 1900-tal till samtida konst. På museet finns ett särskilt projektrum ägnat fotografen Lars Tunbjörk i dialog med Lars Tunbjörks stiftelse.
Museet fokuserar på att producera egna tematiska utställningar med målsättning att ligga i framkant inom samtidskonstfältet. Vartannat år arrangerar museet Borås Art Biennial en internationell konstbiennal som utmärker sig över hela staden. Bland museets uppdrag ingår arbetet med offentlig konst, street art samt konstuppdrag vid ny- och ombyggnation såväl inom- som utomhus.

Din anställning

Anställningsform: Vikariat på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Arbetsuppgifter:
Tjänsten innebär utställningstekniskt arbete under ledning av museets curator och i nära samarbete med utställningsproducent och konstnärer.
Som museitekniker ansvarar du för samordning och installation av nya utställningar vilket innebär allt från byggnation, tillverkning, ljud, bild och ljusteknik. Efter utställningar ansvarar du för nedmontering och packning av konst vilket kräver goda konstkunskaper. Du ansvara även för installation av projektorer samt för datahantering, (filer som ska göras om, läggas in i mediaspelare).

I tjänsten ingår ansvar för fastighetsfrågor i samarbete med museichef där arbetsområdet innebär brandskydd, miljö, lås och larm samt att du svarar för löpande underhåll av museets lokaler.
Du arbetar självständigt och i grupp.
Tunga lyft förekommer.

Helg- och kvällstjänstgöring ingår i tjänsten.

Du som söker

Kvalifikationer:
Museet arbetar med samtidskonst där rörlig bild ofta förekommer därför är kunskap inom digitala medier, film och videoinstallationer viktiga. Du behöver även kunna hantera olika filformat och mediaspelare.
Arbetet innebär kontakt och samarbeten med både interna och externa yrkeskategorier därför är det av stor vikt att du är lösningsinriktad, lyhörd och flexibel i ditt arbetssätt.
I tjänsten ingår många internationella samarbeten därför är goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift ett krav.
Har du tidigare drivit konstnärliga projekt och eller samarbetat på liknande sätt med olika yrkesgrupper mot en deadline är det meriterande.

För tjänsten krävs B-körkort.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Eva Eriksdotter, verksamhetschef
Telefon: 076 8887681, 076 8887681


Tjänsten är ett vikariat på 100% tom 2023-08-31. Tillträde enligt överenskommelse.

Borås Stad lägger stor vikt vid ett förhållningssätt som bidrar till en god arbetsmiljö och uppmuntrar till en aktiv livsstil genom friskvårdsbidrag. Som anställd har du också fria bad vid kommunens badanläggningar samt aktiviteter genom personalklubben Merkraft.
Borås Stad tillämpar rökfri arbetstid.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-12-11.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol