Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 2523:2022:23 | Sista ansökningsdag: 2022-12-12

Studie- och yrkesvägledare, Bäckängsgymnasiet

Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.

Din nästa arbetsplats

Vill du vara med att skapa hopp och framtidstro för Borås stads ungdomar?

Borås Stad har en förvaltningsöverskridande KAA-enhet, Kommunens Aktivitetsansvar. KAA är en integrerad verksamhet i samverkan mellan Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen (GVUF), Arbetslivsförvaltningen (ALF) och Individ- och familjeomsorgsförvaltningen (IFO). Målgruppen är unga mellan 16 och 20 år som inte är inskrivna i gymnasieskola eller riskerar att avsluta sina studier. KAA ska arbeta kartläggande, uppsökande och motiverande gentemot målgruppen både på individ- och gruppnivå. Verksamheten består av två studie- och yrkesvägledare från GVUF, två handläggare från ALF och en socionomtjänst från IFO. KAA har sin verksamhet i Arbetslivsförvaltningens lokaler på Österlånggatan 74 i Borås.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde februari 2023

Dina arbetsuppgifter

All personal på enheten ansvarar för kontakten med enskilda ungdomar i syfte att motivera till fortsatta studier eller hitta annan aktivitet som är anpassad till ungdomen. På individnivå handlar det både om uppsökande arbete, motiverande samtalskontakter och praktiskt stöd, många gånger med att hitta en matchande praktikplats men det kan också handla om att exempelvis brygga över till andra instanser. Arbetet kräver en stor flexibilitet då personalen träffar ungdomar och samverkansparter på olika platser så som praktikplatsen, skolan, socialtjänsten eller i ungdomens närområde. Vidare är följsamhet utifrån ungdomens behov och önskemål något som styr arbetet. På gruppnivå handlar arbetet om att informera om verksamheten i olika sammanhang, samt vid behov bedriva verksamhet för unga i grupp.

Du som söker

Vi söker dig med SYV-utbildning eller annan lämplig akademisk utbildning. Du har erfarenhet av arbete med ungdomar eller unga vuxna och har goda kunskaper om samhällets olika stödfunktioner. Vidare är du duktig på att skapa god relation med ungdomarna, hålla flera bollar i luften samtidigt och du bör ha en god portion av tålamod. Arbetet kräver att du arbetar självständigt men en förutsättning är också att du har förmåga till gott samarbete i liten arbetsgrupp samt gillar och är skicklig på att samverka med andra aktörer. Körkort är ett krav.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Johanna Ulveström, rektor
Telefon:

Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.
 
Läs mer om Borås Stads personalförmåner: Borås Stads personalförmåner
 
Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås: Bildningsstaden Borås
 
Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
 
Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-12-12.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol