Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 24:2022:461 | Sista ansökningsdag: 2022-12-02

Lärare i fritidshem/förskollärare på Björkhöjdskolan, Grundskoleförvaltningen

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Din nästa arbetsplats

Björkhöjdskolan är en alldeles ny skola som ligger i ett lugnt område med skog och natur alldeles in på knuten. Vi har nära till vår egen skolskog och andra friluftsanläggningar. Våra ljusa lokaler är nyrenoverade, rymliga och ändamålsenliga. Vi som arbetar på Björkhöjdskolan är engagerade i att bygga upp och utveckla skolan till en F-6 skola.

Idag har vi cirka 250 elever uppdelade på två förskoleklasser, två klasser i årskurs 1, tre klasser i åk 2-4 samt fyra fritidsavdelningar.

Björkhöjdskolan har en hörselprofil, vilket innebär att vi erbjuder undervisning för elever med hörselnedsättning eller cochlea-implantat (CI) som ska börja i förskoleklass eller i årskurs 7.

Tillsammans skapar vi en trygg och varm atmosfär som grund för elevernas kunskapsutveckling.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde den 9 januari 2023 eller enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer ansvara för verksamheten i ett av skolans fyra fritidshem. Tillsammans med de andra lärarna i skolans fritidshem kommer ni utveckla fritidsverksamheten och förväntas erbjuda en meningsfull verksamhet som utgår ifrån elevernas behov, intressen och erfarenheter. I uppdraget ingår att planera, genomföra och utvärdera verksamheten utifrån läroplanen och andra styrdokument. Under en arbetsdag är du också med och stöttar elever i någon/några av skolans klasser i så kallad skolsamverkan.

Du som söker

Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet i fritidshem alternativt är utbildad fritidspedagog eller legitimerad förskollärare. Du är förtrogen med läroplanen och det centrala innehållet för fritidshemmet samt har intresse för att driva utvecklingen för skolans fritidshemsverksamhet. Genom dina goda ledaregenskaper skapar du trygghet och ordning samt har lätt för att kommunicera, skapa och behålla goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Som person är du kreativ, flexibel, har lätt för att samarbeta samt kan arbeta både självständigt och i arbetslag. Du har erfarenhet av att arbeta med elever med olika bakgrund och förutsättningar.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Andrea Roy, rektor
Telefon: 033-358769

Tommi Wärme, facklig företrädare för Lärarförbundet
Telefon: 0729-89 37 54

Läs mer om samt se en film om hur det är att
Arbeta som grundskollärare i Borås Stad.

Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta rekryterande chef.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-12-02.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol