Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 21:2022:26 | Sista ansökningsdag: 2022-12-09

Frivilligsamordnare, Fritids- och folkhälsoförvaltningen

Hos oss får du ett jobb på en förvaltning som vågar satsa och tänka nytt genom tillit och gemenskap. Vår inställning är att alla stadens invånare har rätt till en jämlik hälsa och en meningsfull fritid. Följande verksamheter ingår i Fritids- och folkhälsoförvaltningen: Mötesplatser och öppen ungdomsverksamhet, Bad, Förening- och anläggning, Folkhälsa och administrativa enheter.

Din nästa arbetsplats

Frivilligcentralen på Träffpunkt Simonsland växer! Var med och utveckla verksamheten som skapar förutsättningar för frivilliga att engagera sig i aktiviteter och evenemang som skapar mervärde för boråsarnas fritid och främjar hälsan.
Som anställd på Träffpunkt Simonsland är du en del av ett större sammanhang. Här ingår du i ett team där alla bidrar till helheten med ett självklart fokus på invånarnas fritid och välbefinnande. Träffpunkt Simonsland är Borås centrala allaktivitetshus där föreningar, frivilliga och volontärer tillsammans med verksamheten jobbar för att bryta ofrivillig ensamhet.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillsvidare

Dina arbetsuppgifter

Arbetsuppgifter
I rollen som frivilligsamordnare arbetar du tillsammans med kollegor för att samordna och administrera frivilliguppdragen, utveckla och engagera frivilliginsatser samt stödja och inspirera frivilliga i sina uppdrag under vägens gång, från start till mål. Du är spindeln i nätet och säkerställer att logistiken kring alla frivilliginsatser fungerar såväl socialt som praktiskt. Du samverkar i övergripande frågor för att skapa mervärde för frivilliga och deltagare. Du bidrar med nya idéer, perspektiv, din entusiasm och energi.

Du som söker

Kvalifikationer:
Du har eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten samt dokumenterad erfarenhet av att jobba med människor i kreativa processer, gärna i projektform.

För att lyckas i uppdraget är du relationsskapande och på ett pedagogiskt sätt uppmuntrar du till delaktighet och engagemang samt anpassar din kommunikation efter mottagare, målgrupp och situation.

Med ditt bemötande visar du respekt och hänsyn och utgår ifrån allas lika värde. Du skapar en god atmosfär på arbetsplatsen med en öppen och positiv attityd med såväl kollegor som besökare.

Du har intresse, vilja och förmåga att underlätta för andra. Med god förmåga att planera arbetet ser du till att det genomförs på bästa sätt utifrån rådande förutsättningar. Självklart följer du upp arbetet och delar med dig av dina erfarenheter.

Du förstår det gemensamma uppdraget, agerar utifrån det och bidrar till helheten. Du samarbetar på ett prestigelöst vis, bidrar med din entusiasm och energi för att utföra uppgifter och nå mål.

Du har lätt för att anpassa dig och ditt arbetssätt utifrån ändrade förutsättningar och ny information. Du är lösningsfokuserad och kan snabbt ställa om när situationen kräver det.

Du är van vid digitalt arbete och har goda kunskaper i Office-paketet samt B-körkort.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Sofie Nelsén, enhetschef
Telefon: 072-160 09 89

Moa Andersson, facklig företrädare för Vision
Telefon: 076-623 06 82

I Borås Stad är olikheter en tillgång och mångfald en styrka. Här finns möjligheter för dig som vill skapa, förändra och utvecklas.

Vi lägger stor vikt vid ett förhållningssätt som bidrar till en god arbetsmiljö och uppmuntrar till en aktiv livsstil genom friskvårdsbidrag, fria bad vid kommunens badanläggningar samt aktiviteter genom personalklubben MerKraft. I Borås Stad tillämpas rökfri arbetstid.

I arbetet ingår schemalagd tjänstgöring dagtid, kvällar och helger.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Välkommen till 4000 kvm med lokaler som Borås Stads invånare fyller med aktiviteter, kultur och event!

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-12-09.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol