Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 24:2022:463 | Sista ansökningsdag: 2022-12-07

Fritidspedagog/Lärare i fritidshem på Sparsörskolan, Grundskoleförvaltningen

Sparsörskolan söker nu två personer till vårt fritidshem.

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Din nästa arbetsplats

Sparsörskolan är en harmonisk skola som består av cirka 288 elever ifrån förskoleklass till årskurs 6. Verksamheten är förlagd på två olika skolor. På Slättängskolan går elever från F-3 och på Kilskolan går elever från 4-6. Skolan arbetar med kunskap och trygghet i centrum och ligger naturskönt mitt i området Sparsör med närhet till både sjö och skog. På Sparsörskolan arbetar engagerad personal med hög kompetens som samarbetar på ett framgångsrikt sätt för elevernas bästa.

Förutom pedagogisk personal så har skolan också ett elevhälsoteam med samtliga kompetenser representerade. Lokal buss tar dig till skolgårdens gräns där Slättängskolan och Kilskolan ligger på varsin sida om vägen.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde den 9 januari 2023 eller enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

På Sparsörskolan finns fyra fritidsavdelningar. Avdelningarna samverkar men ansvarar var för sig för en elevgrupp. Tillsammans med arbetslag, fritids och kollegor kommer du att ansvara för att verka i, driva och utveckla verksamheten, specifikt för en av fritidsavdelningarna. I arbetet ingår sedvanliga uppgifter för arbete på fritids i linje med läroplanen. Arbetslaget samverkar bland annat i planering, genomförande och utvärdering av arbetet på fritids, här har du en drivande roll. Arbetet innehåller också samverkanstid i någon eller några av klasserna på skolan samt eventuellt ansvar för rastaktiviteter.

Du som söker

Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i fritidshem alternativt är utbildad fritidspedagog. Du kan även vara utbildad socialpedagog.

Du tycker att arbetet med elever är stimulerande, har förmåga att se eleverna ur ett helhetsperspektiv och sätter eleven i fokus. Du är flexibel, kreativ, strukturerad och gillar utmaningar. Du har god samarbetsförmåga och ett positivt förhållningssätt gentemot elever, vårdnadshavare och kollegor. Denna tjänst kräver också att du har förmåga att planera mot långsiktiga mål, följer upp, analyserar verksamheten samt ser möjligheter. Vi ser att även att du visar goda ledaregenskaper, är trygg och kan arbeta lågaffektivt och gränssättande. Kunskaper inom digitalt arbete och specialpedagogiska kunskaper är meriterande.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Camilla Arvevik, rektor
Telefon: 0768-88 89 25

Tommi Wärme, facklig företrädare för Lärarförbundet
Telefon: 0729-89 37 54

Läs mer om samt se en film om hur det är att
Arbeta som grundskollärare i Borås Stad.

Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta rekryterande chef.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-12-07.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol