Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 24:2022:464 | Sista ansökningsdag: 2022-12-13

Elevassistent på Sparsörskolan, Grundskoleförvaltningen

Vi söker nu en elevassistent med erfarenhet av yrket i grundskolans yngre årskurser med möjlighet att arbeta i alla skolans årskurser F-6.

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Din nästa arbetsplats

Sparsörskolan är en harmonisk skola som består av cirka 288 elever ifrån förskoleklass till årskurs 6. Verksamheten är förlagd på två olika skolor. På Slättängskolan går elever från F-3 och på Kilskolan går elever från 4-6. Skolan arbetar med kunskap och trygghet i centrum och ligger naturskönt mitt i området Sparsör med närhet till både sjö och skog. På Sparsörskolan arbetar engagerad personal med hög kompetens som samarbetar på ett framgångsrikt sätt för elevernas bästa.

Förutom pedagogisk personal så har skolan också ett elevhälsoteam med samtliga kompetenser representerade. Lokal buss tar dig till skolgårdens gräns där Slättängskolan och Kilskolan ligger på varsin sida om vägen.

Din anställning

Anställningsform: Visstidsanställning på heltid. 2023-01-09 till 2023-06-10.

Dina arbetsuppgifter

I den här tjänsten kommer du att ingå i arbetslag fritids och har möjlighet att arbeta i skolans alla årkurser F-6. Under skoltid kommer du att arbeta som resurs i klass och efter skoltid i skolans fritidshem. Din funktion är att fungera som stöd för elever och underlätta för att de behov som finns möts så långt som möjligt i den ordinarie verksamheten.

Vårdnadshavarkontakter ingår i uppdraget liksom samverkan med övrig personal på skolan. Det här uppdraget innehåller också stöd i socialt samspel och kamratrelationer, samt övriga sedvanliga arbetsuppgifter.

Du som söker

Du som söker har relevant gymnasiekompetens, till exempel barn- och fritidsprogrammet, elevassistentutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

För det här uppdraget krävs erfarenhet av arbete som elevassistent eller resurs i skolans yngre åldrar. I din yrkesroll är du lugn, samlad och stark i att bygga relationskapital. Du är öppen för att lära dig nya saker och för eventuell kompetensutveckling som behövs för uppdraget. Du har ett tydligt sätt att kommunicera på och kan anpassa kommunikationen efter gällande förutsättningar. Som person är du flexibel och ser vad som behöver göras så att du ligger steget före vid behov av anpassningar. Du har ett öppet sinne och en positiv inställning samt ett lösningsfokuserat arbetssätt. Arbetet ställer höga krav på samarbetsförmåga med både elever, kollegor och vårdnadshavare.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Camilla Arvevik, rektor
Telefon: 0768-88 89 25

Facklig företrädare, facklig företrädare för Kommunal
Telefon: 010-4428627

Läs mer om oss och hur det är att
Arbeta inom grundskolan i Borås Stad.

Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta rekryterande chef.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-12-13.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol