Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 23:2022:108 | Sista ansökningsdag: 2022-12-16

Barnskötare till Frufällegårdens förskola, Förskoleförvaltningen

Har du ett genuint intresse för barns lärande och utveckling? Letar du efter ett meningsfullt jobb med utvecklingsmöjligheter? Vi skapar förutsättningar för barnens lust att lära och möjlighet att lyckas.

Välkommen att forma framtiden med oss - det livslånga lärandet börjar i förskolan!

Din nästa arbetsplats

Vi söker en driven barnskötare som tillsammans med kollegor vill vara med och bibehålla samt utveckla kvaliteten på undervisningen och lärandet på Frufällegårdens förskola.

Frufällegården ligger i Frufällan nära till naturen, strax utanför Borås. Förskolan har fyra hemvister, två för barn 1-3 år och två för barn 3-5 år.

Vårt förhållningssätt bygger på lekresponsiv undervisning som inne-bär att undervisningen sker i lyhörd respons till leken, och där pedagogerna är närvarande i leken och tillför både lärande och fantasi. Vilket innebär att vi utformar en verksamhet som bidrar till att barn utvecklar nya lekar och nya lekroller och samtidigt lär sig om någonting som ligger utanför leken.

Vi arbetar med ett projekterande arbetssätt genom pararbete med lekgrupper, vilket innebär att vi arbetar undersökande och utforskande och låter barnens intresse, nyfikenhet och behov påverka innehållet i undervisningen.

På Frufällegården har vi för tillfället lek som prioriterat område. Vi arbetar tätt tillsammans och ser hela förskolan som en enhet där vi samarbetar och hjälps åt över gränserna. Som barnskötare på Frufällegårdens förskola ges goda chanser till kompetensutveckling och kollegialt lärande.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde 2023-01-02 eller enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Frufällegården är en förskola med hög kompetens bland pedagogerna där vi aktivt arbeta med målstyrda processer, vilket ger pedagogerna en gemensam syn på undervisning och barns lärande. Våra lärmiljöer formas och förändras utifrån barnens intressen, behov och förskolans prioriterade område. Vi använder oss av unikum där vi dokumenterar och systematiskt kvalitetssäkrar undervisningen.

På vår förskola är det viktigt med engagerade barnskötare som genom det kollegialt lärande i förskolans utvecklingsgrupp för barnskötare kompetensutvecklas och lär av varandra för att skapa en förskola med fokus på kvalitet och utveckling. Vi har ett professionellt och ödmjukt arbetsklimat och värderar samarbete och gott bemötande.

Du som söker

Vi söker efter dig som genomgått barnskötarutbildning, är driven och med glädje och lust vill vara en del av vår verksamhet. Du vill vara med och utveckla och fördjupa vårt kvalitetsarbete inom utbildningen. Du är lösningsfokuserad och flexibel i ditt arbetssätt och har lätt för att samarbeta och kommunicera. För att lyckas i rollen som barnskötare på Frufällegårdens förskola är det viktigt att ha ett positivt synsätt, ett gott bemötande och vara serviceinriktad. Det anses meriterande om du har erfarenhet/utbildning i TAKK och/eller bildstöd.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Malin Kroon, rektor
Telefon: 0734-32 77 86

Kommunal, facklig företrädare för Kommunal
Telefon: 033-35 70 00

Inom Förskoleförvaltningen har vi fria pedagogiska luncher och arbetskläder samt möjligheter till fortbildning och kollegialt lärande. Läs mer om oss och hur det är att arbeta i förskolan

Inom Borås Stad vill vi skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, goda arbetsvillkor och professionella arbetskamrater erbjuder vi personalförmåner för att du som medarbetare ska trivas och må bra, både fysiskt och psykiskt.
Borås Stad tillämpar även rökfri arbetstid.

Vill du veta mer om våra förmåner kan du läsa vidare på Borås Stads personalförmåner

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-12-16.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol