Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 24:2022:465 | Sista ansökningsdag: 2022-12-14

Lärare/Speciallärare på Fristadskolan 7-9, Grundskoleförvaltningen

Fristadskolan 7-9 söker nu en lärare eller speciallärare som vill arbeta på vår flexenhet.

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Din nästa arbetsplats

Fristadskolan är en högstadieskola, årskurs 7-9, som ligger i centrala Fristad, 13 kilometer norr om Borås. Vi är cirka 400 elever fördelade på fyra arbetslag. Skolan är organiserad med syftet att skapa en trygghet kring eleven. Våra elever kommer dels från Fristad centralort och dels från mindre orter runt om Fristad. Personalen i de fyra arbetslagen samverkar i strävan att varje elev ska ges bästa möjlighet att lyckas. Trygghet och trivsel är en självklarhet för såväl elever som personal.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde den 9 januari 2023.

Dina arbetsuppgifter

I den här tjänsten kommer du att arbeta på skolans flexenhet. Enheten är i första hand till för att elever ska kunna få en lugn skolmiljö med få kontakter. Gemensamt för eleverna på flexenheten är att de ofta har funktionsvariationer inom AST och därför behöver hjälp med socialt samspel, behöver ökad närvaro samt få hjälp med att finna studiemotivationen.

Eleverna får undervisning på flexenheten antingen mellan kl. 8.20-13.00 eller delar av dagen. Du kommer att arbeta tillsammans med en studiecoach/lärare och ni har ett gemensamt ansvar för de elever som undervisas på flexenheten. Du kommer ha mycket kontakt med lärare utanför flexenheten som undervisar inom de ämnena som eleverna arbetar med, eftersom att det är de undervisade lärarna som delar ut uppgifter samt ansvarar för bedömningen. Du kommer även ha dialog med vårdnadshavare kring elevernas skolsituation och utveckling.

När eleverna på flexenheten har gått hem för dagen arbetar du dels med planering dels med att stötta elever antingen i klass eller i liten grupp.

Du som söker

För tjänsten behöver du ha lärarlegitimation med behörighet att undervisa i årskurs 7-9 alternativt lärarlegitimation med speciallärarexamen. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med elever inom AST.

Du är en engagerad lärare som kan bygga varaktiga och förtroendefulla relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är initiativrik, har förmågan att motivera och entusiasmera eleverna och att se lösningar istället för problem. Som person är du flexibel, tålmodig och duktig på att skapa lärmiljöer som undanröjer hinder för eleverna och som möter deras behov. Du är lugn och trygg i din kommunikation och säkerställer att information och budskap når fram samt att förväntningar är klara och tydliga.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Anna Wikman, rektor
Telefon: 0768-88 86 46

Tommi Wärme, facklig företrädare för Lärarförbundet
Telefon: 0729-89 37 54

Anne Pihlo, facklig företrädare för Lärarnas Riksförbund
Telefon: 0768-88 79 69

Läs mer om samt se en film om hur det är att
Arbeta som grundskollärare i Borås Stad.

Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta rekryterande chef.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-12-14.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol