Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 24:2022:466 | Sista ansökningsdag: 2022-12-14

Lärare i flex-grupp på Björkhöjdskolan F-6, Grundskoleförvaltningen

Vi söker nu dig som vill vara med och starta vår flexgrupp på Björkhöjdskolan F-6.

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Din nästa arbetsplats

Björkhöjdskolan är en alldeles ny F-9 skola. Skolan ligger i ett lugnt område med skog och natur alldeles in på knuten. Vi har nära till vår egen skolskog och andra friluftsanläggningar. Våra ljusa lokaler är nyrenoverade, rymliga och ändamålsenliga. Vi som arbetar på Björkhöjdskolan är engagerade i att bygga upp och utveckla skolan till en F-6 skola. Idag har vi cirka 250 elever uppdelade på två förskoleklasser, två klasser i åk 1, tre klasser i åk 2-4 samt fyra fritidsavdelningar.

Björkhöjdskolan har en hörselprofil, vilket innebär att vi erbjuder undervisning för elever med hörselnedsättning eller cochlea-implantat (CI).

Tillsammans skapar vi en trygg och varm atmosfär som grund för elevernas kunskapsutveckling.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde den 9 januari 2023.

Dina arbetsuppgifter

Flexgruppen är i första hand till för att elever ska kunna få en anpassad skolmiljö med få kontakter samt arbeta med intensivperioder i svenska och matematik. Gemensamt för flera av eleverna i flexgruppen är att de har funktionsvariationer inom NPF och därför behöver hjälp med socialt samspel och att finna studiemotivationen. Dina uppdrag får du från skolans elevhälsoteam.

Du kommer arbeta tillsammans med klasslärare och ni har ett gemensamt ansvar för de elever som undervisas i flexgruppen. Du kommer även ha dialog med vårdnadshavare kring elevernas skolsituation och utveckling.

Ditt arbete planerar, genomför och utvärderar du enskilt och tillsammans med bland annat SvA-lärare och speciallärare som arbetar i skolans resursteam. I resursteamet lär ni av varandra, planerar ämnesövergripande arbete och löser utmaningar.

Vi sätter stort värde på ditt engagemang och din pedagogiska kompetens. Du uppskattar att vara lärare och att möta barn med olika bakgrund och förutsättningar.

Du som söker

Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i årskurs 1-6 alternativt årskurs 4-6. Du har ett intresse för att driva utveckling och vill vara med och bygga upp skolan till en komplett F-6 skola. Genom dina goda ledaregenskaper skapar du trygghet och ordning, både i klassrummet och på skolan. Du är väl förtrogen med läroplanen och har erfarenhet av att arbeta med elever med olika bakgrund och förutsättningar. Du har lätt att kommunicera samt för att skapa och behålla goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Som person har du lätt för att samarbeta, är flexibel, tålmodig och duktig på att skapa lärmiljöer som undanröjer hinder för eleverna och som möter deras behov. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med intensivperioder och Lexplore.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Andrea Roy, rektor
Telefon: 033-358769

Tommi Wärme, facklig företrädare för Lärarförbundet
Telefon: 0729-89 37 54

Läs mer om samt se en film om hur det är att
Arbeta som grundskollärare i Borås Stad.

Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta rekryterande chef.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2022-12-14.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2022
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2022, i år för tredje året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol