Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 28:2023:11 | Sista ansökningsdag: 2023-02-05

Verksamhetschef, Vård- och omsorgsboende, Vård- och äldreförvaltningen

Vi växer och utökar vår verksamhet ytterligare med en verksamhetschef till Vård- och omsorgsboende. Du blir en av två verksamhetschefer och leder ett gäng drivna enhetschefer.

Vård- och äldreförvaltningen arbetar för att både yngre och äldre invånare som är i behov av vård, omsorg och service samt förebyggande hälsoarbete, ska ha ett gott liv var dag. Förvaltningen består av drygt 2 500 medarbetare, varav 90 talet är chefer.

Vi står inför en spännande framtid och har precis antagit 6 strategiska utvecklingsområden, bl a personcentrerad vård och omsorg, tillitsbaserat ledarskap/medarbetarskap och välfärdteknik. Under 2023 påbörjas arbetet med att driva dessa områden framåt. Vi är en förvaltning som gillar att vara i framkant i det vi gör, nu söker vi dig som vill vara med och utveckla framtidens vård och omsorg tillsammans med oss!

Din nästa arbetsplats

Tjänsten utgår från Ramnåsgatan i Borås, som är beläget endast fem minuters promenad från Borås resecentrum med buss- och tågförbindelser. Här sitter vi i fräscha kontorslokaler med närhet till både centrum och det natursköna parkområdet vid Ramnasjön.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Med boråsaren i fokus ska du utifrån verksamhetsplan, uppställda mål och politisk viljeriktning driva och utveckla ditt område tillsammans med din chefskollega. Du har verksamhets-, arbetsmiljö- och budgetansvar för ditt område. Du är en viktig del i förvaltningens ledningsgrupp och arbetar där tillsammans med kollegor för att driva och utveckla det förvaltningsövergripande arbetet med ett helhetsperspektiv för ögonen.

Du kommer leda en grupp engagerade och drivna enhetschefer. Ditt uppdrag är att coacha, pusha och stötta dina medarbetare i sina respektive uppdrag för att uppnå god kvalitet i verksamheten och nå de övergripande målen.

Arbetsmiljön en av våra viktigaste faktorer för att lyckas behålla våra medarbetare och skapa hållbara arbetsplatser. Det är ett prioriterat område för dig som verksamhetschef i ditt utvecklingsarbete. En naturlig del i uppdraget är också god samverkan med politisk nämnd likväl som med förvaltningens fackliga parter.

Du som söker

Vi söker dig som har kandidatexamen inom socialt arbete eller hälso- och sjukvård. Alternativt annan för uppdraget relevant kandidatexamen i kombination med mångårig erfarenhet som chef.

Du har chefserfarenhet från större komplex organisation, erfarenhet av att leda chefer meriteras. Vidare ser vi gärna att du har arbetat inom offentlig sektor, företrädesvis kommunal verksamhet. Meriterande är erfarenhet från vård- och omsorg eller hälso- och sjukvårdsorganisation.

Då vi står inför många spännande utvecklingsarbeten är det ett krav att du drivit förändringsarbete och processutveckling inom större organisation. Du är en målinriktad och skicklig på att driva förändringsarbete men vet likväl att vägen för att lyckas nå hållbart resultat går genom att skapa delaktighet, följa upp och utvärdera arbetet med involverade parter. Med din analytiska förmåga har du lätt för att ta ett övergripande och strategiskt perspektiv på frågor och förstår vikten av att vara strukturerad och planera arbetet långsiktigt.

Ditt ledarskap präglas av tillit, tydlighet och mod. Du leder med ett coachande förhållningssätt men står också för en tydlighet i riktning och mål för dina chefer.

Relationsbyggande är av stor vikt i kommunal verksamhet, du är medveten om dialogens betydelse för att skapa och bibehålla goda relationer och är en duktig kommunikatör och skicklig på att samverka med olika parter.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Maria Jonsson, förvaltningschef
Telefon: 033-35 82 90

Borås stads växel, facklig företrädare
Telefon: 033-35 70 00

Som verksamhetschef blir du en viktig spelare i en förvaltning som vill arbeta i framkant för att göra skillnad för dem vi är till för. Som chef i Borås Stad erbjuds du ett gediget chefsutvecklingsprogram i form av löpande utbildning och ledarskapsutveckling.

I tjänsten ingår inlöst övertid men du har tillsammans med det ett förmånligt flextidsavtal för att kunna förena arbete och privatliv på ett bra sätt. Utöver ett friskvårdsbidrag erbjuds du fri tillgång till våra badhus och friluftsanläggningar. Det finns möjlighet att växla semesterdagstillägget mot extra lediga semesterdagar och du kan tillsammans med arbetsgivaren avsätta extra till pension.

Vill du veta mer om våra förmåner och hur det är att arbeta i Borås stad kan du läsa mer på boras.se

Intervjuer är planerade att genomföras den 9/2 och 10/2.

Välkommen med din ansökan tillsammans med CV och personligt brev senast 2023-02-05.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2023-02-05.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2023
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2023, i år för fjärde året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol