Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 2527:2023:1 | Sista ansökningsdag: 2023-02-10

Studie- och yrkesvägledare, Viskastrandsgymnasiet

Bli en del av Borås Stad!
Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.
Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionell, engagerad och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.

Din nästa arbetsplats

Viskastrandsgymnasiet är en av Borås Stads kommunala gymnasieskolor med ett högt söktryck till våra utbildningar, samt en nationellt sett hög examensgrad. Vi har 6 yrkesprogram; Bygg-och anläggningsprogrammet, Fordons- och transportprogrammet, El- och energiprogrammet,VVS- och fastighetsprogrammet, Industritekniska programmet samt det högskoleförberedande Samhällsvetenskapsprogrammet. Vi har även olika former av introduktionsprogram på skolan, såsom Individuellt alternativ, Yrkesintroduktion och Programinriktat val. Skolan har ca 1000 elever och 160 personal. Skolan är uppdelad på fyra enheter (A-D) och varje elevhälsoteam jobbar mot två enheter. Som studie- och yrkesvägledare ingår du i elevhälsoteamet. Vår vision är enkel - vi utbildar proffs!

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Vi söker dig som är utbildad studie- och yrkesvägledare. Vi söker dig som tillsammans med befintlig SYV-kollega vill jobba som hela skolans SYV!
Som studie- och yrkesvägledare jobbar du i huvudsak mot två av enheterna på skolan. Du är spindeln i nätet, har en bred syn på vägledaruppdraget och värdesätter relationellt arbete. Du arbetar på både individ-, grupp- och organisationsnivå och vägleder eleverna inför deras val på de program de studerar, val inför fortsatta studier och framtida yrkesval. Du jobbar i ett nära samarbete med övriga professioner på skolan så som pedagoger, elevhälsa och skolledning. Inom uppdraget finns olika samverkansytor mellan skola och branscher.

Du som söker

Vi söker dig som vill utveckla skolans SYV-verksamhet. Tillsammans med din SYV-kollega är du med och formar uppdraget på bästa sätt. Vi söker dig som vill arbeta aktivt med vår verksamhetsidé - Att göra en bra skola bättre!
Du är trygg, tycker om att vara med och påverka och arbetar gärna i team. Du är handlingskraftig, lösningsfokuserad och har en god förmåga att skapa nya kontakter och relationer. Har du erfarenhet av gymnasieskolans organisation är det bra, men det är inget krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Vi arbetar i Prorenata, Unikum och IST Administration. Vi önskar att du har B-körkort eftersom du behöver förflytta dig mellan skolans enheter.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Cecilia Rigert, gymnasiechef
Telefon: 076-888 31 10

Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.
 
Läs mer om Borås Stads personalförmåner: Borås Stads personalförmåner
 
Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens övertygelse är att alla elever vill och kan lära.
Läs mer i förvaltningens utvecklingsplan Bildningsstaden Borås: Bildningsstaden Borås
 
Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
 
Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2023-02-10.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2023
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2023, i år för fjärde året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol