Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 30:2023:15 | Sista ansökningsdag: 2023-02-17

Nämndsekreterare, Sociala omsorgsförvaltningen

Sociala omsorgsförvaltningen i Borås Stad ansvarar för kommunens funktionshinderverksamhet, socialpsykiatri, och hälso- och sjukvårdsinsatser för nämnda målgrupper. Förvaltningen har cirka 1000 anställda och 45 chefer. Vi är inne i en spännande fas där utvecklings- och förändringsarbete har ett stort fokus med syfte att förbättra kvaliteten för de vi finns till för.

Din nästa arbetsplats

Som nämndsekreterare kommer du att vara en del i förvaltningens Gemensamma administrationsenhet som i nuläget består av sex medarbetare inom registratur, nämndadministration, administration, juridik, utredning, IT samt arkiv. Sociala omsorgsförvaltningen befinner sig i nya fräscha lokaler i Borås centrum med det mesta tillgängligt inom gångavstånd.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde efter överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Nämndsekreteraren är betydande för att upprätthålla en rättssäker ärendehantering och en god service mot kommuninvånare, förtroendevalda och tjänstepersoner. Arbetet som helhet innebär mycket kontakter med både politiker, tjänstemän inom organisationen samt nämndens målgrupp. Som nämndsekreterare arbetar du med nämndadministrativt arbete i anslutning till Sociala omsorgsnämndens sammanträden. Detta inbegriper att upprätta och skicka kallelser och dagordningar, sammanställa handlingar samt föra protokoll på sammanträdena.

I uppdraget ingår att du är nämndens registrator och som registrator ansvarar du för nämndens diarium och tillser att handlingar och ärenden diarieförs korrekt samt ansvarar för utlämnande av handlingar till allmänheten. Det främsta stödsystemet för nämndarbetet i förvaltningen är Ciceron.

Utöver nämndsekreteraruppdraget är du sekreterare i funktionshinderrådet samt kommer vara back-up för ordinarie sekreterare i Sociala utskottet. I rollen ligger även att bevaka de kommungemensamma nämndhanteringsfrågorna och delta i stadens nätverk för nämndsekreterare. Du är också systemadministratör för förvaltningens styr- och ledningssystem. Du är med och identifierar utvecklingsområden och utvecklar processer och rutiner inom ansvarsområdet. Vid behov utför du även andra uppgifter inom avdelningens ansvarsområde, såsom att handlägga remissyttrandet och besvara motioner. Du är ett stöd till handläggare och chefer i deras arbete att ta fram beslutsunderlag i en variation av frågor. Du är vidare ansvarig för nämndens synpunktshantering och är webbskribent. Du är också miljökoordinator där målet är en certifiering av vårt miljöledningssystem. Kvällsarbete förekommer i samband med nämndens sammanträden som i regel äger rum en gång i månaden.

Du som söker

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot statsvetenskap, juridik, offentlig förvaltning eller annan utbildning som arbetsgivaren finner relevant för uppdraget. Du har goda kunskaper i kommunallagen, förvaltningslagen och offentlighets- och sekretesslagstiftningen. Du har tidigare några års erfarenhet från ett liknande arbete i en politiskt styrd organisation och är väl införstådd med vad det innebär att arbeta i en kommunal kontext. Du har ett intresse för samhällsfrågor och offentlig förvaltning. Du har goda kunskaper i det svenska språket, god förmåga att uttrycka dig klart och lättbegripligt i såväl tal som skrift. Arbetet kräver att du kan hantera förekommande administrativa system samt att du innehar goda datorkunskaper. Erfarenhet av dokument- och ärendehanteringssystemet Ciceron är meriterande.

Rollen är serviceinriktad och det är därför viktigt att du är bra på att samarbeta. Andra viktiga egenskaper är att självständigt kunna planera, organisera och strukturera arbetet på ett effektivt sätt och du behöver trivas med att hantera flera uppgifter parallellt, ibland inom korta tidsramar. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du har en förmåga att prioritera bland dina arbetsuppgifter samt håller dina deadlines. Du är en person som tar stort eget ansvar, är noggrann och besitter en god pedagogisk förmåga samt har ett gott omdöme.
Vi kommer att lägga stor vikt vid ovan nämnda kompetenser, personlig lämplighet samt motivation och engagemang för tjänsten.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Lovisa Löfstrand, Chef för gemensam administration
Telefon: 033-35 82 79

Borås Stads växel, facklig företrädare
Telefon: 033-35 70 00

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter och goda anställningsvillkor tar du som anställd i Borås stad del av samtliga förmåner som bland annat friskvårdsbidrag samt fria bad i kommunens badanläggningar. Som anställd har du även goda möjligheter att förena arbete och privatliv med ett förmånligt flextidsavtal samt möjlighet till semesterväxling.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2023-02-17.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2023
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2023, i år för fjärde året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol