Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 24:2023:38 | Sista ansökningsdag: 2023-03-29

Lärare årskurs 7-9, hem- och konsumentkunskap på Björkhöjdskolan, Grundskoleförvaltningen

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Din nästa arbetsplats

De unga i Borås blir fler. Därför öppnade vi Björkhöjdskolan 7-9 hösten 2021. Vi har två årskurser igång och skall till ht-23 vara igång även med åk 9. Björkhöjdskolan kommer att bli en F-9 skola med hörselprofil. Skolan har två rektorer och är uppdelad i två enheter, F-6 och 7-9.
Kunskap, samarbete och omvärldskontakter är viktigt inför framtiden. Vi vill att eleverna ska nå så långt de kan och utmanas på sin nivå. Våra klassrum är nyrenoverade och salarna för NO, slöjd, musik och bild har dessutom ny utrustning. Idrottshallen är stor och skolmaten lagas på skolan. Björkhöjdskolan 7-9 ligger centralt med naturen runt hörnet.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde 15 augusti 2023.

Dina arbetsuppgifter

Som lärare i hem- och konsumentkunskap har du ansvar för förberedelse, genomförande och uppföljning samt bedömning av undervisningen. Det är viktigt att du vill vara med och utveckla skolans undervisning i ämnet och att du vill arbeta med elevernas utveckling och lärande ur ett helhetsperspektiv.

Du har höga och positiva förväntningar på alla elever. Ditt förhållningssätt är motiverande och du arbetar med stort elevinflytande för att ge eleverna olika möjligheter att utvecklas. Du trivs med att möta ungdomar med olika bakgrund och förutsättningar. Det visar du genom att din undervisning planeras, genomförs och utvärderas utifrån elevernas behov.

Du arbetar mycket bra tillsammans med andra människor, du är lyhörd och smidig i ditt förhållningssätt samt löser eventuella meningsskiljaktigheter och konflikter lugnt och konstruktivt och utgår från ett lågaffektivt bemötande. Som person har du också god självinsikt och är villig att utvecklas inom området samt tillsammans med övriga kollegor på enheten.

Du som söker

Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i hem- och konsumentkunskap för årskurserna 7-9. Du är trygg i ditt ledarskap och har förmågan att leda och motivera elever samt skapa en trygg och tillåtande lärmiljö. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt samt har lätt för att skapa och behålla goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Som person planerar, organiserar och prioriterar du arbetet på ett effektivt sätt samt sätter upp och håller tidsramar. Du får eleverna att tro på sig själva genom kontinuerlig feedback samt är lyhörd för dina elevers åsikter och behov.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Fanny Olausson, rektor
Telefon: 033-35 80 12

Tommi Wärme, facklig företrädare för Sveriges Lärare
Telefon: 033-357683


Läs mer om samt se en film om hur det är att
Arbeta som grundskollärare i Borås Stad.

Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2023-03-29.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2023
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2023, i år för fjärde året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol