Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 24:2023:46 | Sista ansökningsdag: 2023-03-28

Lärarassistent på Viskaforsskolan F-6, Grundskoleförvaltningen

Är du intresserad av att vara med och skapa en lärmiljö som främjar elevernas utveckling både när det gäller deras lärande och trygghet? Vi på Viskaforsskolan söker dig som vill arbeta både självständigt och på uppdrag av lärare i rollen som lärarassistent i årskurserna F-6.

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Din nästa arbetsplats

Viskaforsskolan är belägen längs vackra ån, Viskan, söder om Borås. Skolan består av tre byggnader uppdelade på ett stort skolområde. Området omgärdas av skog och naturskön miljö med intilliggande idrottsplats. Skolgården innefattar simhall, idrottshallar samt mycket bra möjligheter till utomhusaktiviteter.

Viskaforsskolan präglas av en varm och generös atmosfär. Gemensamt bidrar vi till mångfald där allas olikheter värdesätts. För att lyckas lär vi av varandra. Viskaforsskolan arbetar utifrån ett F-9 perspektiv med fokus på elevernas hela skolgång. Skolan har god samverkan med föräldrar och närliggande funktioner. Skolan är tvåparallellig och indelad i F-6 och 7-9.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Som lärarassistent blir du en del av det pedagogiska sammanhanget och hjälper till med att skapa en trygg och stabil miljö i skolan. Dina arbetsuppgifter består av att planera och genomföra rastaktiviteter, schemabrytande aktiviteter samt att vara ett stöd i undervisningssituationer. Tjänsten innebär även administrativa arbetsuppgifter som exempelvis frånvarohantering och annan dokumentation som leds av läraren.

Du som lärarassistent arbetar aktivt med att främja likabehandling, trygghet och värdegrundsarbete. Du kommer främst vara inriktad mot vår fritidshemsverksamhet och där kommer du vara delaktig i elevhälsoteamets arbete i och utanför klassrummet.

Du som söker

Vi söker dig som har gymnasieutbildning. Det är meriterande om du har yrkesutbildning som lärarassistent. Som person är du bra på att skapa engagemang och delaktighet, och ser möjligheter framför hinder. Vi vill gärna att du kommer med egna idéer och förbättringsförslag. I arbetet använder du digitala verktyg och metoder inom informations- och kommunikationsteknik. Du jobbar med enskilda elever såväl som med grupper. Vi söker dig som är trygg, lyhörd, empatisk och som gillar att samarbeta. Arbetet kräver att du är strukturerad, och kan planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Sara Lundsten, rektor
Telefon: 033 358886

Merika Gustavsson, facklig företrädare för Vision
Telefon: 0738-16 75 55

Läs mer om oss och hur det är att
Arbeta inom grundskolan i Borås Stad.

Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner.


Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2023-03-28.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2023
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2023, i år för fjärde året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol