Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 28:2023:38 | Sista ansökningsdag: 2023-03-30

Sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor sökes till Borås Stad, Vård- och äldreförvaltningen

Vård- och äldreförvaltningen arbetar med målsättningen att både yngre och äldre invånare som är i behov av vård- och omsorg, hälso- och sjukvård samt förebyggande hälsoinsatser ska ha ett gott liv var dag. Inom förvaltningen arbetar drygt 2 500 medarbetare.

Hälso- och sjukvårdsorganisationen består av cirka 300 medarbetare fördelade i tio hälso- och sjukvårdsteam. Vi arbetar tvärprofessionellt med patientens bästa i fokus. Tillsammans utvecklar vi framtidens kommunala hälso- och sjukvård och Nära vård, och nu söker vi dig som är sjuksköterska eller specialistsjuksköterska och som vill vara med på denna spännande resa!

Din nästa arbetsplats

Vi erbjuder ett meningsfullt arbete tillsammans med engagerade kollegor och en ledning som verkar för god arbetsmiljö, arbetsglädje och teamanda. I samverkan med våra vårdgrannar och andra aktörer arbetar vi för att ge våra patienter bästa möjliga hälso- och sjukvård.

Hos oss arbetar du i ordinärt boende och/eller på vård- och omsorgsboenden. Just nu söker vi sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor till våra team som verkar i Göta/Viskafors, Trandared/Hulta, Dalsjöfors och Brämhult. Om du har önskemål om ett specifikt geografiskt område du helst skulle vilja arbeta i, vänligen ange det i din ansökan.

Som nyanställd får du en individuellt anpassad introduktion och erbjuds en mentor vid behov.

Om du är nyfiken på hur vi arbetar och vill göra arbetsplatsbesök eller "gå bredvid" så erbjuder vi möjlighet till detta.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Vi arbetar teambaserat för att ge patienten bästa möjliga stöd. I rollen som sjuksköterska har du ett nära samarbete med arbetsterapeut, fysioterapeut, biståndshandläggare, chefer och omvårdnadspersonal.

Du bedömer, genomför och utvärderar medicinska insatser till patienten. Du ansvarar för att planera, organisera och prioritera ditt arbete. I arbetsuppgifterna ingår även handledning och utbildning av medarbetare i omvårdnad samt i hälso- och sjukvårdsinsatser som omfattar delegering. Du deltar aktivt i utvecklingsarbeten för att förbättra vår verksamhet där exempelvis välfärdsteknik är en spännande del.

Du som söker

Vi välkomnar dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Tidigare erfarenhet av kommunal hälso- och sjukvård är meriterande, liksom specialistutbildning inom distrikt, demens, psykiatri eller palliativ vård.

Vårt teambaserade arbetssätt ställer krav på att du är flexibel, ansvarstagande och bra på att samarbeta. Du behöver också ha god förmåga att självständigt strukturera och organisera dina arbetsuppgifter.

Vi förutsätter att du har god vana av IT-baserade journalsystem och kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Då Borås är ett finskt förvaltningsområde är det meriterande om du har kunskaper i finska språket.

God teamanda genomsyrar vår yrkeskår, därför söker vi dig som är en genuin lagspelare och drivs av att skapa goda relationer. Du har ett helhjärtat engagemang och viljan att göra skillnad för dem vi är till för.

För tjänsten krävs B-körkort.

Innan erbjudande om anställning behöver ett utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Jennie Tyllander, enhetschef
Telefon: 033-35 76 68

Maria Gustafsson, enhetschef
Telefon: 033-35 51 19

Pernilla Skoglund, facklig företrädare för Vårdförbundet
Telefon: 033-35 77 54

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, god kollegial gemenskap och goda arbetsvillkor erbjuds du som anställd i Borås Stad flera personalförmåner, bland annat friskvårdsbidrag, fria bad i kommunens simhallar, förmånscykel och en mängd aktiviteter som personalföreningen MerKraft anordnar.

Titta gärna in på vårt Instagramkonto och ta del av vår vardag.

Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta som sjuksköterska i Borås Stad och träffa några av dina blivande kollegor.

Vill du vara med och göra skillnad? Välkommen med din ansökan redan idag! Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2023-03-30.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2023
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2023, i år för fjärde året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol