Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 27:2023:3 | Sista ansökningsdag: 2023-04-28

Vi söker semestervikarier som socialsekreterare till Försörjningsenheten, Arbetslivsförvaltningen

Arbetslivsförvaltningen är en av fyra förvaltningar i Borås Stad som arbetar med socialtjänst. Vi ansvarar för ekonomiskt bistånd, arbetsmarknadsinsatser, integration och nationella minoriteter, trygghetsvärdar och personligt ombud. Förvaltningen har cirka 230 medarbetare och ansvarar för samt finansierar cirka 400 arbetsmarknadspolitiska anställningar. Vi arbetar målinriktat mot vår strävan att så många Boråsare som möjligt ska uppnå egen försörjning. Vi vill vara den arbetslivsförvaltning som andra kommuner i Sverige vill jämföra sig mot och lära av.

Din nästa arbetsplats

Vår filosofi är att förändring sker i mötet med människan. Under snart ett decennium har vi utvecklat en unik arbetsmetod där personliga möten med klienterna blivit en avgörande del av vår framgång. Hos oss trivs och arbetar socialsekreterare som tror på människors egna förmågor och som sätter individen i fokus. Vi träffar våra klienter ofta, av den enkla anledningen att vi ser vilka goda resultat det ger. Vi arbetar relationsbyggande och utformar utifrån vår profession systematiskt stöd och uppföljning för att den enskilde ska nå sina mål.

En annan framgångsfaktor i vårt koncept är väl upparbetade rutiner där vi byggt en tydlig struktur och riktlinjer för vårt arbete. Inom vårt yrke sker idag många förändringar - inte minst mot bakgrund av den digitala utvecklingen.

Vi är ett stort och härligt gäng om drygt 50 medarbetare med tre enhetschefer. Vi arbetar i ljusa och trivsamma lokaler i centrala Borås och alla socialsekreterare har eget kontor. Under sommarperioden vill vi bli fler i vårt team!

Din anställning

Anställningsform: Vikariat på heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Som socionomstudent har du sannolikt bra koll på vad rollen som socialsekreterare innebär. Men med stora penseldrag så utför du förändringsarbete mot egen försörjning. Dessutom provar du rätten till ekonomiskt bistånd för den sökande.

Du som söker

Du utbildar dig nu till socionom, vi ser gärna att du är på termin 4 eller 5 med stor lust till yrket och en vilja till att lära mer. Du har en bred omvärldsbild och god kommunikationsförmåga, med siktet inställt på att skapa goda relationer. För dig är det viktigt att agera professionellt och du känner ett stort engagemang för ditt arbete. Du ska ha förmågan att strukturera ditt arbete. För uppdraget krävs att du kan uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Kunskap i fler språk än svenska är meriterande.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Annkristin Rolfsson, enhetschef
Telefon: 033-35 38 72

Mejrima Wohlin, enhetschef
Telefon: 076-623 09 95

Johanna Fraiman, enhetschef
Telefon: 033-35 36 79

Monika Svärd Krans, facklig företrädare för Vision
Telefon: 033-35 38 74

Liselotte Book, facklig företrädare för Akademikerförbundet SSR
Telefon: 033-35 37 15

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2023-04-28.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2023
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2023, i år för fjärde året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol