Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 26:2023:4 | Sista ansökningsdag: 2023-04-10

Socialsekreterare till Barn och ungas utredningsgrupper, Individ- och familjeomsorgsförvaltningen

Vi söker nya kollegor till vårt verksamhetsområde Barn och unga myndighet. Verksamheten består av tre myndighetsutövande enheter med socialsekreterare, metodhandledare, socialadministratörer och enhetschefer. Inom Barn och unga finns även en Mottagningsenhet och en Familjehemsenhet.

Utredningsgrupperna befinner sig en spännande utveckling där vi arbetar fram nya arbetssätt och metoder för att i större utsträckning möta de behov invånarna i Borås Stad har. Verksamheten ser över möjligheten att använda oss av metoden Signs of Safety.

Din nästa arbetsplats

Du kommer till en arbetsplats med väl upparbetade rutiner, en tydlig struktur och stor tillgång till nära arbetsledning med god återkoppling, vilket utgör grunden för en trygg och rättssäker verksamhet. Vi har ett stort fokus på att göra barn och unga ännu mer delaktiga i kontakten med oss och har en god samverkan med övriga enheter inom Barn och unga. Övrig extern samverkan är en också en viktig del av vårt arbete.

Förutom möjligheten till ett spännande, meningsfullt och kreativt arbete får du som vår blivande kollega en god introduktion. Du får dessutom stöd av utsedd mentor. Utöver regelbunden ärendehandledning med arbetsledning får du även extern handledning. Vi har en god sammanhållning med ett gott kollegialt stöd och teamkänsla, där vi tror att delaktighet och ansvar medför att vi tillsammans utvecklar vår enhet. För oss är kompetensutveckling och vidareutbildning en självklarhet där vi bland annat ingår i Yrkesresan och erbjuder en fördjupad systemteoretisk utbildning.

Som kollega hos oss får du tillgång generösa förmåner som Borås Stad. Du ges möjlighet att självständigt lägga upp din arbetstid då vi har ett förmånligt flextidsavtal. Efter din grundläggande introduktion finns möjlighet till arbetsanpassning utifrån tillfälligt distansarbete. Vi sitter i centralt belägna lokaler i Borås centrum.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Vi arbetar med målgruppen barn och unga i ålder 0-17 år och deras vårdnadshavare. Som socialsekreterare hos oss kommer du huvudsakligen att utreda, fatta beslut och följa upp beviljade insatser enligt socialtjänstlagen samt lagen om vård av unga.

Räkna med utmaningar i vardagen men också skratt, härliga möten och fantastiska kollegor. Som arbetsgivare ser vi det viktigt att du har en god arbetsmiljö och en rimlig arbetsbelastning där verksamheten har stort fokus på detta. Vill du ha ett arbete som är stimulerande, meningsfullt och utvecklande som ger mycket tillbaka så är detta rätt tjänst för dig. Du kommer få ett arbete där du gör skillnad varje dag!

Du som söker

Vi söker dig som har socionomexamen och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av myndighetsutövning inom social barn- och ungdomsvård. Du ska ha ett stort engagemang, ett gott bemötande och ett professionellt yrkesmässigt förhållningssätt är en självklarhet för dig. Du gillar att samarbeta och tar dig an nya arbetsuppgifter med ett genuint intresse. Stor vikt läggs på din personliga lämplighet. Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökanden med olika bakgrund. B-körkort är ett krav.

Du kan läsa mer om hur det är att arbeta som socialsekreterare på IFO Barn och unga myndighet här Socialsekreterare för barn och unga

Mer om Borås Stads förmåner Borås Stads personalförmåner

Intervjuer kommer ske fortlöpande så vänta inte med din ansökan.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Sara Jönsson, enhetschef
Telefon: 033-35 36 22

Eva Eriksson, enhetschef
Telefon: 033-35 35 10

Liselotte Book, facklig företrädare för Akademikerförbundet SSR
Telefon: 033-35 37 15

Catarina Andersson, Skyddsombud Vision
Telefon: 033-35 38 46

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2023-04-10.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2023
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2023, i år för fjärde året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol