Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 24:2023:80 | Sista ansökningsdag: 2023-04-04

Lärare årskurs 7-9, slöjd på Daltorpskolan, Grundskoleförvaltningen

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Din nästa arbetsplats

Daltorpskolan ligger i sydvästra delen av Borås med tio minuters promenadväg till centrum. Skolan är modern och består av olika byggnader. Huvudbyggnaden är vacker och i gammaldags pampig stil. På skolan går ca 500 elever och flertalet av eleverna har annan bakgrund än svensk.

På skolan arbetar vi målstyrt och ledarskapet samt förhållningssättet bygger på goda relationer. Vi lär av varandra och löser utmaningar tillsammans. Som stöd i arbetet finns elevhälsa, bibliotek, IKT-pedagog, studie- och yrkesvägledare och skolledning.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde 15 augusti 2023.

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten som lärare i slöjd på Daltorpskolan 7-9 innebär att du kommer undervisa i både textilslöjd och trä- och metallslöjd. På skolan finns ytterligare två slöjdlärare som undervisar i respektive ämne varav en av dem är förstelärare. I din roll kommer du ansvara för förberedelse, genomförande och uppföljning samt bedömning av din undervisning. Du kommer ha tillgång till två ändamålsenliga slöjdsalar, där salen för trä- och metallslöjd är nyrenoverad. Det finns även stora möjligheter till att ha ett nära samarbete och att arbeta parallellt med ämneskollegorna.

Du har höga och positiva förväntningar på alla elever. Ditt förhållningssätt är motiverande och du arbetar med stort elevinflytande för att ge eleverna olika möjligheter att utvecklas. Du trivs med att möta ungdomar med olika bakgrund och förutsättningar. Det visar du genom att din undervisning planeras, genomförs och utvärderas utifrån elevernas behov.

Du som söker

Du som söker är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i slöjd. Har du behörighet i ytterligare något ämne så ser vi positivt på det.

Du är trygg i ditt ledarskap och har förmågan att leda och motivera elever samt skapa en trygg och tillåtande lärmiljö. Du har god samarbetsförmåga, du har en vilja och drivkraft att tillsammans med arbetslaget ansvara för elevernas kunskapsmässiga och sociala utveckling. Du motiveras av att utveckla metoder och arbetssätt som gynnar alla elever.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Herman Thorell, biträdande rektor
Telefon: 0734327176

Tommi Wärme, facklig företrädare för Sveriges Lärare
Telefon: 033-357683


Läs mer om samt se en film om hur det är att
Arbeta som grundskollärare i Borås Stad.

Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta rekryterande chef.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2023-04-04.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2023
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2023, i år för fjärde året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol