Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 22:2023:2 | Sista ansökningsdag: 2023-04-02

Dramaturg, Kulturförvaltningen

Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv.

Din nästa arbetsplats

Borås stadsteater är den enda institutionsteatern i Västra Götaland utanför Göteborg vars uppdrag är att producera nyskapande och gränsöverskridande scenkonst på såväl verksamhetens egna scener som på andra platser i Västra Götalandsregionen. För att säkerställa kreativa konstnärliga processer och konstnärlig förnyelse arbetar Borås stadsteater aktivt med att rekrytera konstnärer med skilda uttryck, erfarenheter och kompetenser som tillsammans med en modern scenteknik bidrar till en utveckling av scenkonsten. Borås Stadsteater producerar minst fem egna produktioner och tar emot ca 15-20 gästspel på ett år och är en av mötesplatserna för samtal, föreläsningar och konserter på Borås Kulturhus.

Din anställning

Anställningsform: Projektanställning på deltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Arbetsuppgifter:
Som dramaturg på Borås Stadsteater kommer du framförallt att arbeta som föreställningsdramaturg, textdramaturg och stötta produktioner under repetitionsarbetet fram till premiär.

I uppdraget som dramaturg ingår också att sammankalla och hålla teaterns repertoarråd där du förväntas att bedöma idéer som inkommit till teatern samt ta fram manus och texter som är relevanta för teaterns framtida repertoar.

Du kommer även att arbeta uppsökande med att leta intressanta pjäser och upphovspersoner både nationellt och internationellt.

Du som söker

Kvalifikationer:
För att lyckas som dramaturg på Borås Stadsteater ska du ha en examen från konstnärlig högskola alternativt minst 3 års erfarenhet av att arbeta som dramaturg. Du har även dokumenterad erfarenhet av repertoarplanering samt ha erfarenhet av att arbeta med konstnärliga processer. Vi ser gärna att du har ett stort kontaktnät och är väl insatt i branschen.

Som person är du tydlig, kommunikativ och professionell. Du har en social förmåga och är bra på att bygga förtroendefulla relationer samt är prestigelös, lösningsorienterad och arbetar för hela verksamhetens bästa.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Mikael Dahl, enhetschef
Telefon: 076-623 07 68, 076-623 07 68

Hanna Haag, facklig företrädare för Teaterförbundet
Telefon:

Tjänsten är en projektanställning på två år, 50%.

Arbetet är i huvudsak förlagd till vardagar dagtid, men kvällar och helger förekommer.
Tjänsten som dramaturg är organiserad under föreställningschef och rapporterar till denne.

Sista ansökningsdag: 2023-04-02.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2023-04-02.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2023
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2023, i år för fjärde året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol