Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 28:2023:83 | Sista ansökningsdag: 2023-06-06

Enhetschef till hälso- och sjukvårdsorganisationen, Vård- och äldreförvaltningen

I Vård- och äldreförvaltningens hälso- och sjukvårdsorganisation (HSV) arbetar sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter och rehabiliteringsassistenter fördelade i 10 hälso- och sjukvårdsteam. Varje team leds av en enhetschef under ledning av verksamhetschef. Totalt är vi ca 300 personer inom HSV som tillsammans utvecklar framtidens kommunala hälso- och sjukvård.

Vill du få en inblick i vår vardag och vad som händer i vår verksamhet, följ oss gärna på Instagram.

Din nästa arbetsplats

Vi erbjuder dig ett meningsfullt, utmanande och omväxlande arbete i trivsamma lokaler med professionella och erfarna kollegor. Tjänsten utgår från Ramnåsgatan i Borås med närhet till både centrum, det natursköna parkområdet vid Ramnasjön samt stadens resecentrum med buss- och tågförbindelser.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som enhetschef ansvarar du för enhetens kvalitet, personal och ekonomi. Du säkerställer också att din enhet arbetar utifrån verksamhetens och förvaltningens mål och stadens styrdokument. Tillsammans med dina medarbetare driver du det systematiska kvalitetsarbetet och utvecklar verksamheten i syfte att säkerställa en god och säker vård för våra patienter både på kort och lång sikt. Pågående utvecklingsarbeten är bland annat omställningen till Nära vård i samverkan med andra vårdgivare samt välfärdsteknik och arbetet med våra kvalitetsregister.

Rollen som enhetschef innefattar många kontaktytor med medarbetare, patienter och anhöriga. Du samarbetar med andra enheter, förvaltningar, myndigheter samt andra vårdgivare. En god samverkan med förvaltningens fackliga parter är också en naturlig del i ditt uppdrag.

Du ingår i hälso- och sjukvårdsorganisationens ledningsgrupp tillsammans med dina chefskollegor under ledning av verksamhetschef. I ditt dagliga arbete har du stöd av en intern samordnarorganisation samt förvaltningens HR-funktion, ekonomifunktion samt kvalitet- och utvecklingsenhet.

Du som söker

Vi söker dig med relevant universitets- eller högskoleexamen inom hälso- och sjukvård, lägst yrkeslegitimation (arbetsterapeut, fysioterapeut eller sjuksköterska), alternativt annan relevant universitets- eller högskoleexamen (lägst kandidatexamen) och då helst i kombination med erfarenhet inom hälso- och sjukvårdssektorn. Du har arbetat som chef i flera år, helst inom hälso- och sjukvård.

De krav som omställningen till en nära och mer personcentrerad vård ställer på den kommunala hemsjukvården förutsätter att du har ett tillitsbaserat och utvecklingsorienterat ledarskap. Som chef är du närvarande och lyhörd och genom delaktighet och inflytande tillvaratar du medarbetarnas kompetens och engagemang. Du har lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer och du arbetar aktivt med samarbete och samverkan både internt och externt.

Du är modig, tydlig och trygg i dig själv och i din chefsroll, och du har förmåga att se till helheten. Det är självklart för dig att driva verksamheten mot uppsatta mål på ett strukturerat sätt, och du är bra på att prioritera och fatta beslut. Du har också förmågan att förmedla information tydligt och enkelt, både muntligt och skriftligt på ett respektfullt och pedagogiskt sätt.

För tjänsten krävs B-körkort.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökanden med olika bakgrund.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Kristina Söderlund, verksamhetschef
Telefon: 033-35 52 97

Kontakta växeln, facklig företrädare
Telefon: 033-35 70 00

Borås Stad har många förmåner, exempelvis erbjuds du utöver friskvårdsbidraget tillgång till våra badhus och friluftsanläggningar samt en mängd aktiviteter som vår prisbelönta personalförening MerKraft anordnar. I tjänsten ingår inlöst övertid och du har ett förmånligt flextidsavtal för att kunna förena arbete och privatliv på ett bra sätt. Vi erbjuder också goda möjligheter till utbildning och ledarskapsutveckling och det finns möjlighet att växla semesterdagstillägget mot extra lediga semesterdagar.

Välkommen med din ansökan!

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2023-06-06.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2023
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2023, i år för fjärde året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol