Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 24:2023:215 | Sista ansökningsdag: 9999-12-31

Kock/lokalvårdare, Grundskoleförvaltningen

Vi söker nu dig som är utbildad kock och som tillsammans med kollegorna på Torgets förskola vill lära dig mer och utvecklas inom yrket. Kanske arbetar du idag som kock eller måltidspersonal men söker efter nya utmaningar. Då tjänsten är en kombinerad tjänst av både Kock- och lokalvårdsuppgifter så söker vi efter dig som uppskattar en vardag med stor variation.

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Din nästa arbetsplats

Du kommer ingå i den centrala organisationen för Kost, lokalvård och vaktmästeri i Grundskoleförvaltningen som är uppdelat i 14 områden med en enhetschef per område. I varje område finns köksmästare och lokalvårdsamordare som arbetsleder och stöttar dig i det dagliga arbetet.
I den här tjänsten kommer du främst tjänstgöra på Torgets förskola men det kan även innebära att man hjälper till på andra enheter i närområdet. Torgets förskola är en nyrenoverad och ligger centralt på Hulta Torg.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde den 14 augusti 2023

Dina arbetsuppgifter

Huvuddelen av tjänsten är som kock där du kommer arbeta ca 4-5 tim i kök och under eftermiddagarna övergå till arbetsuppgifterna inom lokalvård.

Som kock förbereder, planerar och tillagar du dagligen god och näringsriktig mat samt specialkost från grunden till små och stora gäster utifrån planerad matsedel i kostdataprogrammet Matilda. Du förväntas kunna genomföra alla förekommande arbetsuppgifter i köket och rotera mellan olika stationer och ansvarsområden.

I ditt arbete utför du dagligen kvalitetskontroll och kvalitetssäkrar livsmedel och köksutrymmen genom att följa rutiner och egenkontrollprogram. Du bedömer risker i arbetsmiljön och tar hänsyn till livsmedelshygien. Att städa, diska och hålla ordning på köksutrustning ingår också i arbetsuppgifterna.

Som lokalvårdare hos oss kommer du utföra alla förekommande arbetsuppgifter inom lokalvård och vara med och skapa både trivsel och en hälsosam miljö. Du organiserar ditt arbete utifrån dag-, vecko- och månadsschema samt genomföra storstäd enligt gällande föreskrifter. En välfungerande lokalvård har stor betydelse för upplevelsen av trygghet och studiero i förskolan och skolan.

Du som söker

Du som söker ska ha gymnasial kockutbildning alternativt lärlingsutbildning till kock. Vi ser att du behöver ha erfarenhet av att ha arbetat i storkök exempelvis som måltidspersonal. Men har du dokumenterad erfarenhet av arbete som kock i storkök, från exempelvis förskola eller skola, är det starkt meriterande. Då tjänsten består av både dokumentation och kommunikation behöver du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Som person är du självgående och har en förmåga att strukturera ditt arbete både enskilt och tillsammans med andra. Du kommer träffa många människor under din arbetsdag och därför är det viktigt att du har ett positivt bemötande gentemot din omgivning och ett serviceinriktat förhållningssätt.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Johan Sörling, enhetschef
Telefon: 033-35 83 07

Facklig företrädare, facklig företrädare för Kommunal
Telefon: 010-4428627

Läs mer om samt se en film om hur det är att
Arbeta som lokalvårdare i Borås Stad.

Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner.


Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta rekryterande chef

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 9999-12-31.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2023
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2023, i år för fjärde året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol