Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 24:2023:217 | Sista ansökningsdag: 2023-06-11

Lärare årskurs 4-6 på Dalsjöskolan, Grundskoleförvaltningen

Välkommen till Dalsjöskolan!

Vi söker nu dig som är legitimerad lärare för årskurs 4-6 och vill bli en del av oss.

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Din nästa arbetsplats

Dalsjöskolan är en skola där personal och elever trivs och är trygga. Vi arbetar för goda, ökade studieresultat för eleverna. Dalsjöskolan är en 4-9 skola, uppdelad i olika enheter där högstadiet har en egen rektor och biträdande rektor. Mellanstadiet har en rektor och en biträdande rektor. Vi har tre paralleller med ca 23-25 elever i varje klass. Det är även en fjärde lärare som jobbar i varje årskurs. Skolan är en arbetsplats med positiv och engagerad atmosfär och ett driv för elevernas bästa. Hos oss får du stora möjligheter att utvecklas i din roll.

På Dalsjöskolan finns även en kommungemensam särskild undervisningsgrupp (KSU) för årskurs 4-9 som rektorn för mellanstadiet ansvarar för.

Inför höstterminen 2023 står skolan inför en nystart då vi har anställt en biträdande rektor som tillsammans med rektor kommer att dela på bland annat personalansvaret men även det mesta andra i uppdraget. Detta är ett centralt beslut i Borås Stad som gäller flertalet skolor. Det gör att alla medarbetare kommer att få närmare till sin chef och möjliggör att vi kommer kunna möta både personal och elever på ett förbättrat, mer förebyggande och djupare sätt.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde 15 augusti 2023 eller enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

I den här tjänsten kommer du att vara klasslärare på mellanstadiet och följa dina elever genom årskurserna 4-6. I ditt arbete planerar, genomför och utvärderar du din undervisning enskilt och tillsammans med dina kollegor.

Du ingår i ett arbetslag för mellanstadiet där ni lär av varandra och löser utmaningar tillsammans. Du ingår även i ett mindre arbetslag för den årskurs som du arbetar i. I det lilla arbetslaget är ni minst fyra lärare som tillsammans med resurser och elevassistenter samarbetar och genomför planeringar gemensamt.

Vi utvecklar vårt arbete via våra resultat och analyserar för att öka elevernas kunskaper och måluppfyllelse.

Du som söker

Vi söker dig som har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i årskurs 4-6.

Då vi är en treparallellig skola där personalen arbetar tätt ihop är det viktigt att du är en god lagspelare som är duktig på att samarbeta med dina kollegor med elevers måluppfyllelse som främsta, gemensamma fokus. Du är en kompetent lärare som är trygg i ditt ledarskap. Genom att du arbetar med tydlighet och goda relationer till eleverna bidrar du till en god lärandemiljö som ger förutsättningar till elevers kunskapsutveckling. Vi sätter stort värde på ditt engagemang och din pedagogiska kompetens. Du uppskattar att vara lärare och att möta barn med olika bakgrund och förutsättningar.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Lena Jakobsson, rektor
Telefon: 033-35 51 38

Sveriges Lärare, facklig företrädare
Telefon: 033-35 76 83


Läs mer om samt se en film om hur det är att
Arbeta som grundskollärare i Borås Stad.

Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta rekryterande chef.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2023-06-11.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2023
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2023, i år för fjärde året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol