Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 30:2023:52 | Sista ansökningsdag: 2023-06-15

Enhetschef inom myndighetsutövning LSS, Sociala omsorgsförvaltningen

Sociala omsorgsförvaltningen i Borås Stad ansvarar för kommunens funktionshinderverksamhet, socialpsykiatri-, och hälso- och sjukvårdsinsatser för nämnda målgrupper. Förvaltningen har cirka 1000 anställda och 45 chefer. Vi är inne i en spännande fas där utvecklings- och förändringsarbete har ett stort fokus med syfte att förbättra kvaliteten för de vi finns till för.

Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv.

Din nästa arbetsplats

Du ingår i en ledningsgrupp om fyra enhetschefer och har din arbetsplats placerad i centrala Borås, nära till förbindelser med buss och tåg.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde efter överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Som enhetschef ansvarar du för en grupp på 14 LSS-handläggare samt 1 metodhandledare. Gruppens uppgift är att, utifrån gällande lagstiftning, informera, utreda behov och fatta beslut enligt Sol och LSS.
I ditt ansvar som chef ingår personal- och arbetsmiljöfrågor, budgetansvar samt att verka som ett stöd och bollplank för dina medarbetare i det dagliga arbetet. Det är ett självklart inslag att samverka och samarbeta med andra förvaltningar och myndigheter, såväl internt som externt. I ditt arbete har du utöver sedvanliga stödfunktioner som HR och ekonomi även juridisk kompetens att tillgå. I ditt arbete har du också ett nära samarbete med övriga chefer i förvaltningen. Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp som leds av verksamhetschef.

Du som söker

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning med relevant inriktning, exempelvis socionomprogrammet eller sociala omsorgsprogrammet. Du har också gedigen erfarenhet av myndighetsutövning samt erfarenhet från att arbeta i en större verksamhet, erfarenhet av att arbetat som enhetschef är meriterande. I denna roll ser vi ditt ledarskap som en nyckelegenskap, både avseende erfarenhet och personlighet. För dina medarbetare är du en förtroende- och trygghetsskapande chef som samtidigt kan vara tydlig, sätta gränser och hantera svåra samtal. Du är väl införstådd med att detta är en myndighetsroll som kräver professionalitet i alla lägen. Du trivs med ett stort mått av självständighet och driver din verksamhet framåt och är bra på att skapa struktur, delaktighet och bygga relationer.

Du förväntas att kommunicera med interna såväl externa parter, således har du förståelse för vikten av tydlig kommunikation. Därför ser vi det också viktigt att du kan uttrycka dig flytande i svenska i både tal och skrift.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Susanne Sprigg, verksamhetschef
Telefon: 033-35 77 33

Borås Stads växel, facklig företrädare
Telefon: 033-35 70 00

Förutom ett meningsfullt arbete får du som chef i Borås Stad också ta del av ett gediget chefsutvecklingsprogram som ger dig som är ny chef i Borås Stad goda förutsättningar för ditt uppdrag. Som chef får du även tillgång till olika forum för dialog och stöd i ditt ledarskap. Borås Stad erbjuder också ett generöst flextidsavtal, semesterväxling och flera andra fina förmåner.

Läs mer om Borås Stads personalförmåner

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2023-06-15.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2023
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2023, i år för fjärde året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol