Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 24:2023:220 | Sista ansökningsdag: 2023-06-09

Elevassistent på anpassad grundskola Erikslund 7-9, Grundskoleförvaltningen

Anpassad Grundskola Erikslund söker en elevassistent som ska skapa en trygg och lärorik miljö för våra elever tillsammans i team, där lärande och utveckling står i centrum. Du kommer att i samarbete med ansvarig lärare stötta elever i den dagliga verksamheten samt i fritidshemmet och KTS (korttidstillsyn).

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Din nästa arbetsplats

På Anpassad grundskola välkomnar vi varje dag elever i årskurs 1-9 från hela Borås. Vi bedriver omfattande samarbeten med kommunens föreningsliv och har en strävan att ge våra elever en upplevelserik skolgång på deras villkor. Välstrukturerad undervisning och tilltro till elevernas inneboende vilja och förmåga att lära är vår utgångspunkt. På skolan finns det även fritidshem/KTS för alla våra elever.

Anpassad grundskola är belägen både nära natur och stadsmiljö placerad i närheten av Knalleland. På skolan finns det även en Grundskola för F-9. Med fyra verksamheter under samma tak skapas en bred elevsammansättning och en utvecklande lärmiljö.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde 15 augusti 2023

Dina arbetsuppgifter

Anpassad grundskola är en verksamhet som är anpassad efter elevens behov vilket också ställer krav på dig som elevassistent att möta det på ett lyhört, strukturerat och lågaffektivt förhållningssätt. Du har förmågan att se elevers olika behov och styrkor samt att styra och följa upp verksamheten utifrån skolans pedagogiska mål och vision. Vi lär av varandra där eleven ständigt är i fokus.

Du som söker

För att lyckas i rollen söker vi dig som har en elevassistentutbildning och som vill arbeta med elever i anpassad grundskola och elever i behov av särskilt stöd. För tjänsten är det krav att du har kunskap och erfarenhet av barn med neuropsykiatriska funktionsvariationer och intellektuell funktionsnedsättning. Du ska också ha erfarenhet av arbete med barn/människor som har ett utåtagerande beteende. Du har god samarbetsförmåga, tar ansvar, är engagerad, flexibel och initiativrik. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med AKK och känner till TAKK.

Ditt förhållningssätt är att barn gör rätt om de kan och du anpassar ditt bemötande och din kommunikation för att skapa förutsättningar för elever att tolka olika situationer och sammanhang. Du är lugn och möter eleverna lågaffektivt. Tillsammans med speciallärare planerar och strukturerar ni skoldagen utifrån skräddarsydd pedagogik som ger förutsägbarhet och trygghet. Du uppmuntrar till dialog, delaktighet och engagemang.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Emma Een, rektor
Telefon: 0704-558174

Facklig företrädare, facklig företrädare för Kommunal
Telefon: 010-4428627


Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner.


Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta rekryterande chef

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2023-06-09.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2023
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2023, i år för fjärde året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol