Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Referensnummer: 24:2023:225 | Sista ansökningsdag: 2023-06-09

Speciallärare på Borgstenaskolan, Grundskoleförvaltningen

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Din nästa arbetsplats

Borgstenaskolan är Borås Stads nordligaste skola och en av de minsta. Skolan ligger i vacker lantlig miljö med en stor skog alldeles intill där barnen kan leka på rasterna och som även används till uteklassrum.

Det som är unikt med Borgstenaskolan är att skolan är en del av en aktiv och engagerad bygd där vi är en del av samhället. Vi arbetar tillsammans för att våra barn och ungdomar ska må bra och få en god uppväxt. Alla är engagerade och vill elevernas bästa, oavsett om vi arbetar i skolan eller i olika organisationer och föreningar i Borgstenabygden. Att känna ett stöd och en gemensam vilja från ett helt samhälle att arbeta för att våra barn och ungdomar ska lyckas är unikt för Borgstenaskolan. Skolans vision är kunskap, trygghet, glädje. Tillsammans lär vi för livet.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde 14 augusti 2023

Dina arbetsuppgifter

Som speciallärare på Borgstenaskolan kommer du att fokusera på att elever, som är i behov av extra stöd, når så långt som möjligt i sin kunskapsutveckling genom att finnas till som stöd för både lärare och elever. Du kommer att ha särskilt fokus på elevers kunskapsutveckling i matematik och vara drivande i skolans matematikutveckling, men fokus kommer även förekomma inom andra ämnen också. Du har dels fokus på enskilda elever men deltar även i klassrumssituationer.

Du ingår i ett arbetslag på skolan där vi lär av och stöttar varandra. Du har även ett tätt samarbete med både elevhälsoteamet och klasslärarna där ni tillsammans skapar goda förutsättningar för elever i behov av särskilt stöd. Ett nära samarbete sker också med lärare och speciallärare i Borgstenagruppen, som är en kommungemensam särskild undervisningsgrupp som är belägen på Borgstenaskolan där elever under en tids vistelse får utökat vuxenstöd.

Du som söker

Vi söker dig som är legitimerad lärare med speciallärarexamen som är behörig att undervisa i matematik för årskurs F-6. För tjänsten behöver du även ha kunskap inom TAKK, språkstörning samt intellektuell funktionsnedsättning.

Då tjänsten innebär samverkan med kollegor både i Borgstenagruppen och på skolan är det viktigt att du är en god lagspelare som är duktig på att samarbeta med dina kollegor med elevers måluppfyllelse som främsta, gemensamma fokus. Du ska kunna se varje elevs behov och ta hänsyn till deras individuella förutsättningar, så att varje elev kan utvecklas efter sin förmåga. Därför ser vi att du som person är flexibel, strukturerad, lösningsorienterad, ser möjligheter och utgår från elevens styrkor. Vi ser även att du har goda ledaregenskaper, är trygg och har lätt för att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och övrig personal på skolan.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Anette Lejon, rektor
Telefon: 033-35 52 17

Sveriges Lärare, facklig företrädare
Telefon: 033-35 76 83


Läs mer om oss och hur det är att
Arbeta inom grundskolan i Borås Stad.

Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta rekryterande chef.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2023-06-09.

Ameneh, en av Borås Stads medarbetare.

Karriärföretag 2023
Borås Stad är utsedd till ett Karriärföretag 2023, i år för fjärde året i rad. Varje år utser Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol