Referensnummer: 24:2023:008 | Sista ansökningsdag: 2024-02-29 | Förvaltning: Grundskoleförvaltningen

Vikarie inom lokalvården

Är du serviceinriktad och vill skapa trivsamma miljöer i Borås Stads förskolor och skolor? Samt vill lära dig och utvecklas inom lokalvårdsyrket? Då är du välkommen att söka till oss.

Din nästa arbetsplats

Vi söker dig som vill arbeta i Borås stad som vikarie inom lokalvård. Att arbeta som vikarie via Bemanningsenheten är ett bra sätt att pröva på yrket, du får arbetserfarenhet. Du som söker kan kombinera vikariat hos oss med studier eller annat arbete. Som vikarie lägger du själv in när du kan arbeta. Arbetstiden är förlagd dagtid mellan kl 06.00-16.00 måndag- fredag. Det är bra om du är flexibel, då du kan komma att arbeta på flera arbetsplatser, med kort framförhållning.

Din anställning

Anställningsform: Timavlönad på deltid. Enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

I arbetet ingår utförande av daglig lokalvård men även periodiska insatser där det behövs. Städningen sker på förskolor och skolor och utförs med redskap, städmaskiner och städmaterial och arbetet kan ibland innebära tyngre lyft. Utifrån arbetsplatsen kommer du arbeta tillsammans med andra men även självständigt utföra ditt arbete.

Du ansvarar för städvagn, städmaskin och att städutrymmen hålls rena och är iordningställda.

Borås Stad har omkring 160 enheter som Bemanningsenheten Pedagogik bemannar med lokalvårdare.

Du som söker

Vi ser gärna att du har PRYL lokalvårdsutbildning, är certifierad enligt SRY alternativt har en lärlingsutbildning inom lokalvård. Om du saknar motsvarande utbildning och erfarenhet men har viljan och engagemanget att lära dig yrket kan du vara den vi söker. Då kommer du få en introduktion hos oss. Då tjänsten till stora delar består av både dokumentation och kommunikation behöver du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift. För arbetet behöver du också kunna genomföra de fysiska moment som arbetsuppgifterna kräver. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet av lokalvårdsyrket.

Som person är du flexibel, ansvarstagande och kan utföra dina arbetsuppgifter självständigt på ett effektivt sätt. Då du träffar många människor under din arbetsdag har du ett positivt bemötande gentemot din omgivning och ett serviceinriktat förhållningssätt med fokus på att barn och personal i förskola och grundskola ska ha en bra upplevelse av trygghet och studiero.

Har du körkort och tillgång till bil är det meriterande.

Urval och intervjuer sker löpande utefter verksamhetens behov av vikarier.

När du efter en tid har testat på yrket och både du själv och verksamheten tycker att det fungerar väl finns det även möjlighet till att bli erbjuden ett längre vikariat.

Eftersom du kan komma att arbeta inom förskola eller skola krävs det att du visar upp ett utdrag från belastningsregistret. Detta är en av de bakgrundskontroller som görs. Du ansöker om utdraget hos Polisen och du kan numera få utdraget digitalt. Oftast går det snabbare att få ett digitalt belastningsutdrag men handläggningstiden hos polisen kan vara upp till två veckor, så tänk på att ansöka i god tid. Beställ utdrag från belastningsregistret

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Jessica Magnusson Rosendahl, Ansvarig handläggare
E-post: jessica.magnusson@boras.se
Telefon:

Sofie Cato, Handläggare
E-post: sofie.cato@boras.se
Telefon:

Borås Stads växel, Facklig företrädare
Telefon: 033-35 70 00

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta ansvarig rekryteringssamordnare.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-02-29.

Fler lediga jobb

Dessa och många fler jobb finns också att söka just nu.

Sök jobbet:
Upphandlare till Koncerninköp

Sista ansökningsdag: 2024-03-10

Sök jobbet:
Förrådsarbetare

Sista ansökningsdag: 2024-03-04

Sök jobbet:
Metodhandledare med inriktning Signs of Safety

Sista ansökningsdag: 2024-02-29

Om att arbeta i Borås Stad

Två förskollärare och tre barn på väg över ett övergångsställe.

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du ska känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Så är det att jobba inom service och anläggning

Här finns jobben som underhåller Borås. Och med det menar vi de arbeten som bidrar till att skapa en fungerande vardag för boråsarna så att det finns vatten i våra ledningar, rensopade vägar och städade lokaler.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol