Referensnummer: 28:2024:6 | Sista ansökningsdag: 2024-02-25 | Förvaltning: Vård- och äldreförvaltningen

Enhetschef

Vård- och äldreförvaltningen i Borås Stad arbetar mot målet att både yngre och äldre invånare som är i behov av vård, omsorg och service, likväl som hälso- och sjukvård samt förebyggande hälsoarbete, ska ha ett gott liv var dag. Förvaltningen består av ca 2 500 medarbetare, varav 90 är chefer. Tillsammans utför vi ett meningsfullt arbete med fokus på dem vi är till för. Viktiga ledstjärnor i vårt arbete är professionalism, lärande och engagemang.

Din nästa arbetsplats

Motiveras du av verksamhetsutveckling och vill leda professionella och engagerade medarbetare som också gör det? Vill du ha ett meningsfullt och stimulerande uppdrag som bidrar i förvaltningens strategiska utvecklingsområden? Vi söker nu en enhetschef till utvecklingsenheten på förvaltningens kvalitets- och utvecklingsfunktion.

Tjänsten utgår från Ramnåsgatan som ligger i centrala Borås med närhet till station med buss- och tågförbindelser.

Utvecklingsenheten samordnar det systematiska kvalitetsarbetet och ger förvaltningens chefer stöd i uppföljning och analys. Enheten ger också stöd i olika utvecklingsuppdrag kopplade till förvaltningens sex strategiska utvecklingsområden. Uppdragen utgår från verksamhetens behov och handlar om att driva projekt, processutveckling eller stödja i förändringsledning. En del uppdrag genomförs för och i samverkan med fler förvaltningar i staden.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt övernskommelse

Dina arbetsuppgifter

Tjänsten innebär ett övergripande ansvar där du samordnar, leder och utvecklar enhetens arbete. Du leder ett engagerat team på elva medarbetare bestående av verksamhetsutvecklare, projektledare, förvaltningscontroller samt demenssamordnare. Arbetet bedrivs i nära samarbete med förvaltningens verksamheter och övriga stödfunktioner.

Chefskapet grundar sig i ett coachande förhållningssätt gentemot medarbetare som är självständiga och erfarna i sin profession. Du skapar goda förutsättningar för medarbetarna att lyckas i sina uppdrag och möjliggör en god arbetsmiljö för teamet. Du verkar för moderna arbetssätt och följer kontinuerligt upp enhetens uppdrag.
Tillsammans med verksamhetschef tar du tar ut riktning och leder på ett tydligt sätt enheten mot fastställda mål samt i utveckling och anpassning av arbetssätt.

Som enhetschef kommer du även att helt självständigt genomföra vissa väl avgränsade utvecklingsuppdrag, ex projekt eller utredningar.

Du ingår i en ledningsgrupp med tre enhetschefer. I flera av enhetens uppdrag är samarbete och samordning med övriga enheter på kvalitets- och utvecklingsfunktionen avgörande för en god och sammanhållen leverans till förvaltningens verksamheter. Rapportering sker till verksamhetschef för Kvalitet-och utvecklingsfunktionen.

Du som söker

Vi söker dig med relevant universitets- eller högskoleutbildning (lägst kandidatexamen).

För att trivas och lyckas i rollen behöver du ha ett stort intresse för verksamhetsutveckling och digital teknik. Du behöver ha gedigen och dokumenterad erfarenhet av förändringsledning, processutveckling eller projektledning. Tidigare dokumenterad chefserfarenhet är starkt meriterande.

Vi värdesätter erfarenhet från vård- och omsorgssektorn och ser det som en fördel att du arbetat i offentlig verksamhet alternativt att du har erfarenhet från annat verksamhetsområde som vi ser kan berika Kvalitets-och utvecklingsfunktionen.

Du är utvecklingsorienterad och har strategisk förmåga. Du ser till helheten, är analytisk och duktig på att kommunicera med olika målgrupper. För att lyckas i ditt uppdrag behöver du vara relationsskapande och förtroendeingivande i ditt ledarskap som bygger på tillit, tydlighet och mod. Du behöver vara omvärldsintresserad och samarbetsinriktad. Eftersom utvecklingsenheten är en stödfunktion är det viktigt du verkar för att enheten fokuserar på god leverans i sina uppdrag samt arbetar stödjande och är lyhörd för verksamheternas behov.

Du behöver ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Låter detta som rätt utmaning för dig? Välkommen med din ansökan!
Intervjuer kommer att genomföras den 5 och 6 mars så reservera dessa datum i din kalender.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Maria Rangefil, verksamhetschef
Telefon: 033357015

Johanna Yrvelid, facklig företrädare för Vision
Telefon: 033357000

Susanne Jörgensen, facklig företrädare för SACO
Telefon: 033357000

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-02-25.

Fler lediga jobb

Dessa och många fler jobb finns också att söka just nu.

Sök jobbet:
Sjuksköterska sökes till hemsjukvården i Borås Stad

Sista ansökningsdag: 2024-03-31

Sök jobbet:
Informationssäkerhetsspecialist

Sista ansökningsdag: 2024-03-10

Sök jobbet:
Samordnare till Barnahus Älvsborg

Sista ansökningsdag: 2024-03-03

Om att arbeta i Borås Stad

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du ska känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Så är det att jobba inom ledning, utveckling och administration

Hos oss arbetar närmare 500 chefer och det finns flera olika jobb inom verksamhetsutveckling och administration.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol