Referensnummer: 30:2024:009 | Sista ansökningsdag: 2024-03-07 | Förvaltning: Sociala omsorgsförvaltningen

Avlösare/Ledsagare

Sociala omsorgsförvaltningen i Borås Stad ansvarar för kommunens funktionshinderverksamhet, socialpsykiatri-, och hälso- och sjukvårdsinsatser för nämnda målgrupper. Förvaltningen har cirka 1000 anställda och 45 chefer. Vi är inne i en spännande fas där utvecklings- och förändringsarbete har ett stort fokus med syfte att förbättra kvaliteten för de vi finns till för.

Din nästa arbetsplats

Vill du jobba extra med att göra skillnad i andra människors liv?

Vi söker dig som vill arbeta med att underlätta för människor i deras vardag. Det är ett viktigt uppdrag med ett mål att stödja och stärka personer till ett meningsfullt och självständigt liv.

Din anställning

Anställningsform: Timavlönad på deltid. Tillträde efter överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Avlösare

Avlösarservice i hemmet innebär att du löser av anhöriga i omvårdnadsarbetet till ett barn eller ungdom med en funktionsnedsättning. Detta ger anhöriga möjlighet till fritid, egna aktiviteter och återhämtning.

Insatsen avlösarservice innebär att du som avlösare kommer till ett hem och tillfälligt tar över ansvaret för omvårdnad. Personen får då ett individuellt anpassat stöd i vardagen.

Avlösningen kan utföras under dagtid, kvällar och nätter samt under helger. Du och anhöriga bestämmer själva vilka tider avlösningen ska utföras. Avlösning i hemmet kan utföras både som en regelbunden insats och i situationer som de anhöriga inte kan förutse.

Ledsagare

Ledsagarservice är en insats för dem som har en funktionsnedsättning och som behöver stöd att komma ut i samhället.

En ledsagare stöttar genom att följa med personer till och från aktiviteter som de själva inte klarar på egen hand. Till exempel att besöka vänner, gå på en promenad, göra ärenden eller delta i kulturaktiviteter.

Ledsagarservice ska ge ökade möjligheter att ha kontakter med andra och delta i samhället på lika villkor som alla andra. Som ledsagare kommer du vid önskad tidpunkt till personens bostad eller en annan mötesplats, och följer med hen till och från sin aktivitet.

I detta uppdrag, som är kombinerat avlösare/ledsagare om cirka 18 timmar per månad, kommer du arbeta i Borås med en glad kille på snart 16 år som gärna busar till det lite och har nära till skratt. På grund av hans funktionsnedsättningar behöver han mycket stöd i sin vardag, till exempel stöd i sociala relationer, stöd med rutiner och med personlig omvårdnad. Killen åker gärna iväg på aktiviteter såsom bad och biobesök, men är också gärna hemma och spelar TV- spel eller bygger med lego. Han älskar musik och gå på konsert är bland det bästa som finns.

Du som söker

Du ska ha ett stort engagemang och intresse för andra människor och att vilja bygga upp en relation som varar en längre tid. Du som söker behöver vara ansvarstagande och det är meriterande om du har någon form av omvårdnadsutbildning. Du behöver kunna arbeta helg, då insatserna mestadels kommer att utföras på helger. Du ska helst dela killens intressen, samt behärska svenska i tal och skrift för att underlätta killens kommunikation.  Körkort och bil krävs då familjen bor utanför Borås stadskärna och kollektivtrafiken går begränsat. Vi lägger stor vikt vid delade intressen med killen och du ska kunna visa ett utdrag ur polisens belastningsregister.


Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Caroline Lindén, Rekryterande chef
E-post: caroline.linden@boras.se
Telefon: 033-35 86 21

Jessica Brandby, Samordnare
Telefon: 033-35 80 36

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-03-07.

Fler lediga jobb

Dessa och många fler jobb finns också att söka just nu.

Sök jobbet:
Upphandlare till Koncerninköp

Sista ansökningsdag: 2024-03-10

Sök jobbet:
Förrådsarbetare

Sista ansökningsdag: 2024-03-04

Sök jobbet:
Metodhandledare med inriktning Signs of Safety

Sista ansökningsdag: 2024-02-29

Om att arbeta i Borås Stad

Kvinna som plockar fram medicin ur ett skåp

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du ska känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Så är det att jobba inom vård och omsorg

Ett jobb inom vård och omsorg är kanske det yrkesområde som bjuder på mest variation? Möt några av alla de medarbetare med olika yrken som jobbar här.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol