Referensnummer: 25:2024:006 | Sista ansökningsdag: 2024-02-29 | Förvaltning: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen

Informationssäkerhetsamordnare

Välkommen att arbeta i Bildningsstaden Borås, hos oss är varje dag meningsfull.

Förutom ett meningsfullt arbete och professionella kollegor erbjuder Borås Stad en rad förmåner och attraktiva arbetsvillkor för att du ska trivas och må bra. Professionalism, engagemang och lärande är nyckelord för Borås Stads verksamheter, såväl i mötet med boråsarna som i relation med kollegor.

Din nästa arbetsplats

Inom Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen arbetar drygt 850 medarbetare med att leverera högklassig utbildning till invånarna i Borås. Förutom fyra kommunala gymnasieskolor samt anpassad gymnasieskola bedriver vi också vuxenutbildning och Yrkeshögskola.

Som Informationssäkerhetssamordnare hos oss kommer du att arbeta mot alla verksamheter i förvaltningen. Du kommer att vara anställd av och ha din arbetsplats på Utbildningskontoret, vilket är beläget på Olovsholmsgatan 32 i Borås. Hos oss, är vi drygt 20 medarbetare som arbetar med förvaltningens stödfunktioner för processer inom ekonomi, kvalitet- och utveckling, HR, IT, kommunikation, antagning och administration. Det är en arbetsplats där vi värdesätter att samarbeta, tar vara på varandras kompetenser och där vi värna om en god arbetsmiljö.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde 3 juni eller enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Rollen som informationssäkerhetsamordnare är en ny befattning i förvaltningen och har som syfte att stärka och samordna informationssäkerhet- och dataskyddsarbetet. Delar av din tjänst kommer att omfatta andra arbetsuppgifter, beroende på din bakgrund och kompetens kan dessa innefatta andra ansvarsområden inom IT-området, arkivhantering, offentlighet och sekretess eller juridiska frågor.

På Gymnasie-och vuxenutbildningsförvaltningen kommer du att arbeta med att utveckla, driva, samordna och följa upp informationssäkerhetsarbetet på förvaltningen utifrån intentionerna i Borås Stads ledningssystem för informationssäkerhet samt att du ansvarar för förvaltningens övergripande arbete med dataskydd. Du kommer att stödja verksamheterna med din kompetens och erfarenhet genom rådgivning, utbildning och uppföljning inom hela informationssäkerhetsområdet samt samordna och ansvara för att införa LIS i förvaltningen, driva informationsklassningar, riskanalyser och incidenthantering. I rollen ingår också att utifrån kommunens styrdokument arbeta fram riktlinjer och användarregler inom området.

Delar av ditt arbete sker i skolklustret och tillsammans med kommunens centrala informationssäkerhetsgrupp, där du representerar förvaltningen och där ni samverkar i arbetet med förbättrad informationshantering, riskhantering, kontinuitetsplanering och incidenthantering. Du är delaktig i och biträder förvaltningen i hantering av IT-system, t.ex. vid upphandlingar, revisioner, riskanalyser och andra säkerhetsfrågor kopplat till dataskydd.

Du som söker

Du som söker ser vi helst har en eftergymnasial utbildning med inriktning mot informationssäkerhet, juridik eller annan kvalificerad erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Uppdraget som informationssäkerhetssamordnare ställer krav på erfarenhet av informationssäkerhetsarbete på såväl övergripande nivå som med detaljfrågor och vi ser därför att du har efterfarenhet inom detta. Det är meriterande om du har arbetat med uppföljning och styrning av verksamhet på strategisk nivå i en större organisation. Arbetslivserfarenhet från kommunal eller annan myndighet är önskvärd.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete med dataskyddsförordningen (GDPR) samt har erfarenhet av införande och förvaltning av ledningssystem för informationssäkerhet (LIS).

En stor del av ditt arbete består av kommunikation vilket innebär att du har god kunskap i svenska och engelska i både tal och skrift. Tjänsten kan komma att säkerhetsklassas.

Som person är du professionell, ansvarstagande, strukturerad och trivs både med att arbeta självständigt och i team med andra. Du behöver besitta en förmåga att hantera komplexa situationer och lösa problem tillsammans med andra. Likväl behöver du med skicklighet, kunna göra analyser utifrån vilka du kan prioritera, avgränsa och fatta beslut inom ramen för ditt uppdrag.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Anna Stensson, Chef för Kvalitet och utveckling
E-post: anna.stensson@boras.se
Telefon: 076-888 77 63

Fackliga företrädare når du via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

Vi kan erbjuda ett meningsfullt och utvecklande arbete, i en organisation där vi varje dag arbetar för att skapa bättre förutsättningar för unga och vuxna att lyckas i skolan. Borås Stad erbjuder dessutom sina anställda många förmåner som exempelvis möjlighet till distansarbete. Du kan läsa mer om det här.

Inkomna ansökningar hanteras löpande.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-02-29.

Fler lediga jobb

Dessa och många fler jobb finns också att söka just nu.

Sök jobbet:
Sjuksköterska sökes till hemsjukvården i Borås Stad

Sista ansökningsdag: 2024-03-31

Sök jobbet:
Informationssäkerhetsspecialist

Sista ansökningsdag: 2024-03-10

Sök jobbet:
Samordnare till Barnahus Älvsborg

Sista ansökningsdag: 2024-03-03

Om att arbeta i Borås Stad

Vårdpersonal som fikar.

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du ska känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Så är det att jobba inom ledning, utveckling och administration

Hos oss arbetar närmare 500 chefer och det finns flera olika jobb inom verksamhetsutveckling och administration.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol