Referensnummer: 30:2024:010 | Sista ansökningsdag: 2024-03-03 | Förvaltning: Sociala omsorgsförvaltningen

Stödassistenter till autismenhet

Sociala omsorgsförvaltningen arbetar enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Förvaltningen sysselsätter cirka 1000 personer.

Funktionshinderverksamheten i Borås Stad syftar till att personer med varaktiga och betydande funktionsnedsättningar ska få möjlighet att i största möjliga utsträckning leva som andra. Individuell bedömning av personens behov och ett individuellt bemötande i omsorgen är viktigt för ett självständigt liv. Förvaltningen driver bland annat 28 gruppbostäder och 8 servicebostäder för målgruppen.

Nu söker vi medarbetare som är med och skapar trygghet och meningsfullhet i brukarnas vardag. Vi söker dig som ser möjligheter istället för hinder tillsammans med en fantastisk personalgrupp med mycket kompetens.

Din nästa arbetsplats

Vi söker medarbetare till en gruppbostad inom LSS, lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, som ligger i Sjömarken Borås. På enheten bor brukare med autism och intellektuell funktionsnedsättning. Brukarna har stort behov av kognitivt stöd, därmed arbetar det en personal per brukare mestadels av tiden. Enheterna har tillgång till en stödpedagog.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Arbetstiden schemalagd med dag och kvällstid, varannan helg samt sovande jour. Tillträde efter överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Uppdraget som stödassistent innebär ansvar för att skapa förutsättningar till att ge stöd/hjälp och struktur i vardagen.

Då brukarna är i behov av ständig närvaro till känd personal lär du känna och arbetar enbart med några av brukarna på boendet och under arbetspassen arbetar du självständigt med en brukare i hens lägenhet. Du stöttar brukaren i hens vardag med allt från matlagning, personlig hygien till fritidsintressen. I din roll ingår även att utforma genomförandeplaner, upprätta och uppdatera arbetsbeskrivningar samt medverka till att verksamheten håller en god kvalité. I arbetet ingår delegerade sjuksköterskeuppgifter och social dokumentation. Du kommer också samverka med god man, anhöriga och legitimerad HSL-personal.

Målet är att ge varje brukare en förutsägbar vardag där integritet är en självklarhet. Vi arbetar med tydliggörande pedagogik det vill säga, skapar struktur som gör det tryggt, begripligt, hanterbart och meningsfullt för våra brukare.

Du som söker

Du har Barn och fritid-, Vård och omsorgsprogrammet eller annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tjänsten kräver att du har erfarenhet av LSS verksamhet eller anpassad grundskola, av autism samt kognitiva funktionsvariationer. Mycket meriterande är även erfarenhet av AKK "Alternativ kompletterande kommunikation" samt körkort.

I din roll som stödassistent behöver du vara trygg och säker och arbeta lågaffektivt. Du behöver kunna behålla lugnet vid utmanande beteende, som person är du ansvarstagande och lugn samt har ett gott bemötande. Du ska kunna arbeta strukturerat och efter gällande arbetsbeskrivningar. Du har förmåga att både arbeta självständigt och i grupp. Du har datorvana då det ingår dokumentation och administration i datormiljö. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Annika Klamas, Rekryterande chef
E-post: annika.klamas@boras.se
Telefon: 033-35 80 66

Borås Stads växel, Facklig företrädare
Telefon: 033-35 70 00

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter och goda anställningsvillkor tar du som anställd i Borås stad del av samtliga förmåner som bland annat friskvårdsbidrag, fria bad i kommunens badanläggningar samt möjlighet till semesterväxling. Personalklubben Merkraft anordnar genom året flertalet aktiviteter såsom kajakpaddling, operaföreställningar och smyckeskurser för att nämna några. Läs mer om dina förmåner som anställd.

Innan erbjudande om anställning behöver ett utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-03-03.

Fler lediga jobb

Dessa och många fler jobb finns också att söka just nu.

Sök jobbet:
Sjuksköterska sökes till hemsjukvården i Borås Stad

Sista ansökningsdag: 2024-03-31

Sök jobbet:
Informationssäkerhetsspecialist

Sista ansökningsdag: 2024-03-10

Sök jobbet:
Samordnare till Barnahus Älvsborg

Sista ansökningsdag: 2024-03-03

Om att arbeta i Borås Stad

Vårdpersonal som fikar.

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du ska känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Så är det att jobba inom vård och omsorg

Ett jobb inom vård och omsorg är kanske det yrkesområde som bjuder på mest variation? Möt några av alla de medarbetare med olika yrken som jobbar här.

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol