Referensnummer: 28:2024:050 | Sista ansökningsdag: 2024-08-31 | Förvaltning: Vård- och äldreförvaltningen

Specialistundersköterska Kristinegränd 7

Vård- och äldreförvaltningen i Borås Stad arbetar mot målet att både yngre och äldre invånare som är i behov av vård, omsorg, service, hälso- och sjukvård samt förebyggande hälsoarbete, ska ha ett gott liv var dag. Förvaltningen består av drygt 2 700 medarbetare, varav 90 talet är chefer. Tillsammans utför vi ett meningsfullt arbete med stort fokus på dem som vi är till för. Viktiga ledstjärnor i vårt arbete är professionalism, lärande och engagemang.

Vi söker Specialistundersköterskor. 

Din nästa arbetsplats

Vård- och äldreförvaltningen i Borås Stad bygger just nu ett nytt vård- och omsorgsboende på Kristineberg, Kristinegränd 7. Kristinegränd vård- och omsorgsboende består av 73 lägenheter fördelade på fyra våningsplan, varav två avdelningar på varje våning. Inflyttning kommer att påbörjas i januari 2025. Vård- och omsorgsboenden i Borås Stad ska generellt vara anpassade för personer med demenssjukdom, men också vara flexibla och kunna ställas om till andra behovsområden, till exempel för somatiskt sjuka.

Vill du vara med och utveckla framtidens äldreomsorg tillsammans med oss? Är du specialistundersköterska och har ett stort engagemang och vilja att bidra till att våra boende får en kvalitativ vård och omsorg? Då är du vår nya kollega!

Kristinegränd ska vara ett vård- och omsorgsboende där självständighet är i centrum. Vi skapar förutsättningar för aktivitet och miljöer som inbjuder till detta. De boende ska känna välbefinnande i miljön, känna trygghet och säkerhet samt kunna så långt det är möjligt vara självständiga. De boende ska ges möjlighet att delta i sina vardagliga sysslor och känna delaktighet. Personalen ska finnas med som stöd till de boendes egna förmågor. 

Kristinegränd har eget tillagningskök. Måltiden är en viktig del av dagen, där måltidsmiljön skall främja aptit och gemenskap. Kristinegränd är beläget med skogen som granne. Huset har fasad av återvunnet tegel och ska smälta in i miljön. Trädgården är noggrant planerad, med sittplatser, promenadstråk och en prydnadsdamm. Tanken är att skapa ett boende som inbjuder till utevistelse i harmoni med naturen

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillsvidare. Tillträde enligt överenskommelse dock tidigast 2024-12-15

Dina arbetsuppgifter

Som specialistundersköterska baseras din tjänst på ordinarie undersköterskeuppgifter samt att du också kommer utföra uppgifter inom ditt specialistområde. Du är en central roll i den personcentrerade vården och omsorgen kring brukaren. Omvårdnadsinsatser och hälso- och sjukvårdsuppgifter utförs på delegation och du dokumenterar i våra journalsystem samt utformar genomförandeplaner.

Du arbetar både självständigt och tillsammans med kollegor inom enheten samt i det tvärprofessionella teamet bestående av sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut.

Som specialistundersköterska bidrar du till verksamhetensutveckling inom ditt specialistområde, både i det dagliga mötet med brukare och anhöriga men också i metodhandledning och kompetensutveckling av kollegor. Andra arbetsuppgifter i rollen kan vara att delta/driva utvecklingsarbeten, omvärldsbevaka och sprida kunskap inom specialistområdet samt arbeta med kvalitetsregister, uppföljningsarbete av avvikelser och stödja kollegor i den sociala dokumentationen.

Kväll- och helgtjänstgöring ingår i tjänsten.

Du som söker

Vi söker dig som är utbildad undersköterska med examen från Vård- och omsorgsprogrammet eller motsvarande utbildning. Eftersom undersköterska är en skyddad titel krävs att du kan uppvisa yrkesbevis från Socialstyrelsen innan anställning. Vidare har du också yrkeshögskoleexamen som specialistundersköterska om minst 200 yrkeshögskolepoäng inom demens alternativt 60 högskolepoäng inom inriktning demens eller annan inriktning på specialistundersköterske utbildningen.

Du har minst 2 års yrkeslivserfarenhet som undersköterska. Yrkeserfarenhet inom specialistområdet demens är meriterande. Du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift.

För att lyckas i rollen har du god pedagogisk förmåga och förståelse för såväl brukarperspektivet som verksamhetsperspektivet.

Körkort är meriterande men inget krav för tjänsten.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Inför ett eventuellt erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Eva-Lena Edvinsson, Fackligt Ombud
Telefon: 033-357000

Maria Bilinski, Rekryterande chef
E-post: maria.bilinski@boras.se
Telefon: 033-353712

Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, god kollegial gemenskap och goda arbetsvillkor erbjuds du som anställd inom Borås stad personalförmåner i form av friskvårdsbidrag, fria bad i kommunens simhallar, rabatterat pris på Västtrafiks årskort, förmånscykel och en mängd aktiviteter som personalföreningen MerKraft anordnar.


Välkommen med din ansökan!

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-08-31.

Fler lediga jobb

Dessa och många fler jobb finns också att söka just nu.

Sök jobbet:
Undersköterska

Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Sök jobbet:
Sjuksköterska sökes till hemsjukvården i Borås Stad

Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Sök jobbet:
Sjuksköterska till Margaretagatan 9 i Borås Stad

Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Om att arbeta i Borås Stad

En kvinna och ett barn på en cykel.

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du ska känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Så är det att jobba inom vård och omsorg

Ett jobb inom vård och omsorg är kanske det yrkesområde som bjuder på mest variation? Möt några av alla de medarbetare med olika yrken som jobbar här.

Jobba i Borås Stad: En karriär full av mening och möjligheter

Var med och skapa en bättre vardag för andra. Hos oss får du en trygg anställning, stöttande kollegor och ett utvecklande arbete.

Musiklärare med dragspel på magen framför en klass med gymnasieelever. 

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol