Referensnummer: 22:2024:015 | Sista ansökningsdag: 2024-07-21 | Förvaltning: Kulturförvaltningen

Skolbibliotekarie

Vill du vara med och utveckla framtidens Borås som kulturstad?

Borås är en kulturstad i ständig utveckling. Kulturförvaltningen arbetar med och ansvarar för en stor del av kulturutbudet. Vi ansvarar för Biblioteken i Borås, Borås Konstmuseum, Kulturskolan, Textilmuseet och Borås Museum, Borås Stadsteater och Publika möten med Bio Röda Kvarn. Här arbetar drygt 220 personer för att berika Boråsarnas liv.

Din nästa arbetsplats

Biblioteken i Borås består av stadsbibliotek, 10 närbibliotek, bokbuss och biblioteksverksamhet på gymnasie- och grundskolor. Biblioteken i Borås är välbesökta demokratiska mötesplatser som arbetar utifrån prioriterade områden som tillgänglighet, likvärdighet och vidgat deltagande.

Arbetsplatserna är Sandareds bibliotek, integrerat med Sandaredskolan F-6 och Sandgärdskolan 7-9, Sandhultskolan F-6 och Viskafors bibliotek, integrerat med Viskaforsskolan F-9.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde 2024-08-19 eller enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Brinner du för att arbeta med barn och unga, inspirera dem och öka deras läsglädje? Då är detta en tjänst för dig.

Tjänsten består av två delar.

60 % avser arbete som skolbibliotekarie riktad till Sandaredskolan F-6 och Sandhultskolan F-6 och 40 % av tjänsten avser arbete som skolbibliotekarie riktad till Viskaforsskolan F-6.

Dina arbetsuppgifter är att i samarbete med pedagoger, främja elevers läslust, läsförmåga och läsförståelse samt handleda i källkritik och stimulera till kritiskt tänkande och för en ökad medie- och informationskompetens enligt de utbildningsmål som anges i skolans läroplaner. Du kommer vara en del av vårt skolbiblioteksnätverk för grundskolan med ca 20 skolbibliotekarier. I tjänsten ingår ansvar för verksamhet som vänder sig till barn och vuxna i deras närhet. Det gäller mediehantering, programverksamhet och samarbete med andra aktörer i närområdet. Sedvanliga bibliotekarieuppgifter ingår, liksom kvällstjänstgöring.

Du som söker

Vi söker dig som har en examen inom Biblioteks- och informationsvetenskap eller annan pedagogisk examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du har en mycket god social kompetens och pedagogisk förmåga. Du ska kunna ta egna initiativ och ha lätt för att samarbeta, du är trygg i dig själv och trivs att arbeta elevnära. Du har god litteraturkännedom och goda MIK-kunskaper samt är trygg i användandet av digitala resurser. Du tar dig an arbetsuppgifter på ett nyfiket och undersökande sätt och vill tillsammans med kollegor verka för att biblioteken erbjuder en attraktiv mötesplats för alla åldrar.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Lovisa Ekwall, Rekryterande chef
E-post: lovisa.ekwall@boras.se
Telefon: 033-357618

Frågor om tjänsten besvaras från och med 15 juli.

Borås stad erbjuder ett meningsfullt arbete och goda möjligheter att utvecklas. Vi vill också erbjuda personalförmåner som kan främja ditt välmående och öka din trygghet i vardagen. Här kan du läsa mer om Borås stad som arbetsgivare och om våra förmåner.

Som medarbetare på Kulturförvaltningen arbetar du tillsammans med oss enligt Kulturförvaltningens målbild: "Kulturen berikar boråsarnas liv och har nationell och internationell lyskraft". Läs mer om oss och hur det är att arbeta på kulturförvaltningen.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-07-21.

Fler lediga jobb

Dessa och många fler jobb finns också att söka just nu.

Sök jobbet:
Undersköterska

Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Sök jobbet:
Sjuksköterska sökes till hemsjukvården i Borås Stad

Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Sök jobbet:
Sjuksköterska till Margaretagatan 9 i Borås Stad

Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Om att arbeta i Borås Stad

En kvinna och ett barn på en cykel.

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du ska känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Så är det att jobba inom kultur och fritid

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du ska känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Jobba i Borås Stad: En karriär full av mening och möjligheter

Var med och skapa en bättre vardag för andra. Hos oss får du en trygg anställning, stöttande kollegor och ett utvecklande arbete.

Musiklärare med dragspel på magen framför en klass med gymnasieelever. 

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol