Referensnummer: 24:2024:197 | Sista ansökningsdag: 2024-07-24 | Förvaltning: Grundskoleförvaltningen

Speciallärare på Engelbrektskolan 7-9

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.

Din nästa arbetsplats

Engelbrektskolan består av två enheter från F-klass till årskurs 9 på skolan. På enheten 7-9 går cirka 350 elever. Lokalerna för F-6 ligger i anslutning till lokalerna för 7-9 och här möts yngre och äldre elever på ett naturligt sätt i gemensamma utrymmen såsom matsal, aula, bibliotek och idrottshall vilket bidrar till en lugn och harmonisk miljö.

Skolan har ett tydligt fokus på elevernas lärande och höga förväntningar på såväl elevernas förmåga som på personalens arbete för att möjliggöra att eleverna lyckas. Skolkulturen präglas av höga ambitioner, professionalitet och yrkesstolthet. Skolan har en stabil personalgrupp med kompetenta, engagerade och legitimerade lärare. Vi har ett fulltaligt och välfungerade elevhälsoteam. Skolan är centralt belägen i Borås och det är lätt att ta sig hit med kollektivtrafiken.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde den 13 augusti 2024 eller enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter

Du har en betydelsefull roll i skolans förebyggande och hälsofrämjande arbete och arbetar med att ge stöd till elever i klass och grupp men även enskilt. Du representerar elevhälsoteamet och samarbetar med lärarna i att identifiera elevens behov. Tillsammans med lärare och övriga medarbetare från elevhälsan arbetar du med att följa upp extra anpassningar, kartläggningar, utredningar och åtgärdsprogram som genomförs i olika klasser. Du har en god förmåga att lyssna in och inkludera lärarna och övriga kollegor i beslut, vilket skapar goda förutsättningar till samarbeten där vi ser möjligheter i varandras olika roller på skolan.

Tjänsten kan placeras som Bilaga M eller semestertjänst.

Du som söker

Vi söker dig som är utbildad eller har en pågående speciallärarutbildning med inriktning mot språk- skriv- och läsutveckling. Du har kunskap om pedagogiska kartläggningar, åtgärdsprogram, kompensatoriska hjälpmedel och funktionsnedsättningar av olika slag. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete på högstadiet och en vana att arbeta i team men också självständigt.

Du är en viktig vuxen för våra elever, och en lugn och trygg person med förståelse för att alla elever har olika förutsättningar och tar till sig kunskap på olika sätt. Du förstår vikten av att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Som person är du nyfiken, öppen, flexibel och samarbetsvillig. Du är genuint intresserad av utmaningar i ditt arbete och du anpassar dig lätt till nya situationer och bidrar gärna med egna idéer och förslag. Du har en god struktur och planerar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du visar ett stort engagemang i din roll och vill jobba tillsammans med oss för att ge eleverna en trygg skolgång.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Bosse Leskinen, Rekryterande chef
E-post: bosse.leskinen@boras.se
Telefon: 033-357996

Facklig företrädare, Sveriges lärare
Telefon: 033-357683

Läs mer om oss och hur det är att arbeta inom grundskola i Borås Stad

Läs mer om Borås Stad som arbetsgivare

Intervjuer för tjänsten kommer att ske i början av augusti.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-07-24.

Fler lediga jobb

Dessa och många fler jobb finns också att söka just nu.

Sök jobbet:
Undersköterska

Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Sök jobbet:
Sjuksköterska sökes till hemsjukvården i Borås Stad

Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Sök jobbet:
Sjuksköterska till Margaretagatan 9 i Borås Stad

Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Om att arbeta i Borås Stad

Tre lantmätare ute i naturen.

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du ska känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Så är det att jobba inom utbildning och elevhälsa

Här finns jobb från förskola till vuxenutbildning. Det är viktiga yrken för att forma framtidens Borås. Inom skolans värld finns även yrken inom hälsoområdet.

Jobba i Borås Stad: En karriär full av mening och möjligheter

Var med och skapa en bättre vardag för andra. Hos oss får du en trygg anställning, stöttande kollegor och ett utvecklande arbete.

Musiklärare med dragspel på magen framför en klass med gymnasieelever. 

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol