Referensnummer: 18:2024:004 | Sista ansökningsdag: 2024-08-18 | Förvaltning: Miljöförvaltningen

Miljöinspektör

Är du intresserad av miljö- och hälsoskydd och vill bidra till en hållbar utveckling i Borås Stad? Har du dessutom tidigare erfarenhet av tillsynsarbete? Då är du välkommen med din ansökan till tjänsten som miljöinspektör.

Miljöförvaltningen ansvarar för stadens myndighetsuppdrag inom miljötillsyn, livsmedelskontroll, alkohol- och tobakshandläggning. I förvaltningens uppdrag ingår också miljö- och naturvård samt att stödja konsumentintressena och uppmuntra hållbar konsumtion genom att erbjuda energi-, klimat-, konsumenträtt-, budget- och skuldrådgivning. Förvaltningen är delaktig i stadens samhällsplaneringsprocess och deltar i andra gemensamma processer i staden. Miljöförvaltningen arbetar för att förbättra boråsarnas livsmiljö och hälsa i linje med stadens miljömål och Visionen om framtidens Borås om en långsiktigt hållbar utveckling.

Miljöförvaltningen har cirka 70 medarbetare och är indelad i sju avdelningar: Tillstånd och juridik, Livsmedelskontroll, två avdelningar för Miljötillsyn, Miljö- och naturvård, Konsument Borås samt den Administrativa avdelningen.

Din nästa arbetsplats

Avdelningarna för miljötillsyn ansvarar för handläggning av anmälnings- och tillståndsprövningar samt tillsyn av miljöfarliga verksamheter och hälsoskydd. Vi är med och skapar god och hälsosam boendemiljö för stadens medborgare och säkerställer att verksamheter i Borås följer miljöbalken och dess tillhörande förordningar. På avdelningarna för Miljötillsyn finns drygt 20 medarbetare.

Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter

Som miljöinspektör hos oss arbetar du både självständigt samt ingår i flera team som arbetar med tillsyn, prövning, rådgivning och information inom miljöfarliga verksamheter, hälsoskydd och myndighetssamverkan. Vi erbjuder en bredd i både arbetsuppgifter och områden. Hos oss får du får möjlighet att arbeta i en stor gemenskap som präglas av helhetstänk, laganda och professionalism.

Du som söker

Du har högskoleutbildning med inriktning mot miljö- och hälsoskydd eller annan utbildning som vi bedömer vara likvärdig. Krav för tjänsten är även att du har tidigare erfarenhet av tillsynsarbete och/eller myndighetsutövning. Vi ser också att du har god kännedom om aktuell miljölagstiftning och dess tillämpning. Har du tidigare arbetat med förorenad mark, fordon, avfall och/eller hälsoskydd är det starkt meriterande.

Vi behöver dig som har förmåga att självständigt planera, strukturera och driva ditt arbete framåt samt aktivt deltar i att utveckla verksamheten. Din förmåga att ta ansvar för både individuella uppdrag och gruppens gemensamma mål och resultat är viktig för oss. Du behöver tycka om att möta människor, vara lyhörd och bidra till god arbetsmiljö. Samarbete är en naturlig del av ditt arbetssätt och du uppskattar att växla mellan olika arbetsuppgifter. Du behöver vara trygg i att fatta beslut samt har förmågan att uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

B-körkort är ett krav.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Anthoula Papakosta, Rekryterande chef
E-post: anthoula.papakosta@boras.se
Telefon: 033-353052

Fackliga företrädare nås också via Borås Stads växel, tfn 033-35 70 00.

I Borås Stad arbetar vi aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och vi erbjuder olika former av friskvård samt tillämpar rökfri arbetstid. Hos oss får du tillgång till ett förmånligt flextidsavtal, samt möjlighet till distansarbete. Utöver det får du tillgång till ett friskvårdsbidrag på 2000 kr per år samt möjlighet till extra semesterdagar genom semesterväxling om verksamheten tillåter det. Individuell lönesättning tillämpas. Under sommaren kan svarstiden för eventuella frågor vara längre.

Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-08-18.

Fler lediga jobb

Dessa och många fler jobb finns också att söka just nu.

Sök jobbet:
Undersköterska

Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Sök jobbet:
Sjuksköterska sökes till hemsjukvården i Borås Stad

Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Sök jobbet:
Sjuksköterska till Margaretagatan 9 i Borås Stad

Sista ansökningsdag: 2024-08-31

Om att arbeta i Borås Stad

Kvinna som plockar fram medicin ur ett skåp

Vårt erbjudande

Hos oss anstränger vi oss för att du ska trivas på ditt jobb. Och att du ska känna dig trygg när du arbetar. Dessutom kan vi erbjuda dig en meningsfull vardag.

Så är det att jobba inom samhällsbyggnad, teknik och miljö

Ett jobb inom det här området är ett arbete för att planera och bygga för framtiden. Ofta med långa perspektiv. Hållbarhetstanken är genomgripande.

Jobba i Borås Stad: En karriär full av mening och möjligheter

Var med och skapa en bättre vardag för andra. Hos oss får du en trygg anställning, stöttande kollegor och ett utvecklande arbete.

Musiklärare med dragspel på magen framför en klass med gymnasieelever. 

Dela sidan: Ledigt jobb – platsannons

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol